Evenimente

FNT 30 / FNT ALTFEL: Sectiunea „Vorbe, vorbe, vorbe…”

FNT 30 / FNT ALTFEL propune in Sectiunea „Vorbe, vorbe, vorbe…” o serie de dialoguri, in care Geoge Banu si Calin Ciobotari lanseaza interogatii artistice unor creatori cu personalitate.

Discutiile mijlocite virtual nu tin cont de distante fizice, ci doar de apropierea pasiunii pentru teatru. Durata nu e data de minutele masurate in cadrane, ci de emotia meditatiilor asupra unor teme ale timpului nostru atat de provocator.

Incepand de luni, 23 noiembrie, la ora 11:00, pe www.fnt.ro, in fiecare zi, timp de o saptamana, va invitam la intalnirile dintre George Banu si invitatii sai: Mihai Maniutiu, Felix Alexa, Ion Caramitru, Gábor Tompa, Alexandra Badea. Sub acelasi semn ale sintagmei vorbelor, Calin Ciobotari va intra in dialog cu Matei Visniec, Radu Afrim si George Banu.

Prestigiul si respectul de care se bucura fiecare dintre invitati este pus in valoare de aceleasi atribute ale profesionalismului pe care le poseda cei doi amfitrioni. George Banu este unul dintre cei mai seducatori si profunzi ganditori ai artei spectacolului. Volumele sale despre scena moderna si figurile proeminente ale teatrului – opera unei intregi existenţe academice dedicate studiului artei teatrale – au fost de multe ori celebrate cu numeroase si importante recunoasteri, premii, onoruri si titluri de noblete. Calin Ciobotari este o voce percutanta, impetuoasa si verticala a criticii de teatru din Romania. In spatiul academic are o preocupare constanta pentru studiul textelor marilor clasici, in opera carora gaseste resorturi pentru interpretari erudite si conexiuni interdisciplinare. Este, de asemenea, un moderator inspirat, care propune unghiuri noi de abordare invitatilor sai.

Sectiunea „Vorbe, vorbe, vorbe…  a celei de-a 30-a editii a Festivalului National de Teatru sta sub semnul unui dialog pe care George Banu al descrie astfel:

            „Acesta-i celebrul raspuns al lui Hamlet rasfoind paginile unei carti. El implica si dispret pentru vorbele goale, dar si respect pentru vorbele grele de sens. Ambele reunite.

            Vorbele sunt hrana actorilor care le asuma si spun.

            Vorbele sunt materia artistilor care gandesc teatrul.

            Sa le ascultam! Sa le iubim!”