Antreprenoriat Comunicate

Gala Mentor 2021 – MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate celebreaza excelenta in educatie si premiaza zece profesori si antrenori din Romania

  • MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate continua traditia si, pentru al 11-lea an consecutiv, premiaza profesori si antrenori de exceptie, in cadrul Galei Premiilor Mentor;
  • Evenimentul, gazduit in aer liber, in sala Amfiteatru a Teatrului National Bucuresti, s-a bucurat de prezenta Prof. Univ. Dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Literaturii Romane, cat si a unor personalitati recunoscute din domeniul educatiei si formarii profesionale;
  • Oficial, a fost dat startul inscrierilor pentru editia 2021 a Premiilor Mentor, nominalizarile putand fi exprimate on-line pana la finalul anului, respectiv 31 decembrie.

Bucuresti, 18 iunie 2021 – MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au premiat zece profesori si antrenori de exceptie din Romania in cadrul celei de-a 11-a editii a Galei Premiilor Mentor, valoarea premiilor acordate fiind 80.000 de lei.

Premiile Mentor pentru excelenta in educatie au fost initiate de MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate in anul 2010, cu scopul de a impulsiona respectul opiniei publice fata de toti cei care formeaza caractere si descopera talente, devenind arhitectii unor povesti de succes. Anual sunt premiati zece mentori, dascali prin excelenta, care au avut un rol marcant in viata discipolilor lor. Pe langa diploma si trofeul Mentor, realizat special de catre artistul plastic Ioan Nemtoi, fiecare profesor a fost recompensat si cu un premiu in valoare de 8.000 de lei.

„Alaturi de familie si scoala, mentorii sunt cei de care avem nevoie pentru descoperirea si dezvoltarea talentului, cei de la care aflam detalii, pentru ca ei sunt daruiti cu cateva virtuti pe care nu le regasim usor in cotidian: in primul rand rabdare, apoi generozitate si cumpatare. Incurajarea acestei nobile vocatii este dincolo de gestul in sine o viziune,” a declarat invitatul de onoare, Prof. Univ. Dr. Ioan Cristescu, Directorul Muzeului Literaturii Romane.

In contextul pandemiei globale COVID-19, editia de anul trecut a Premiilor Mentor s-a desfasurat dupa un scenariu atipic, cateva dintre statiile de servicii MOL Romania devenind scena deschisa pentru decernarea acestora.

„MOL Romania sustine de 12 ani programul Mentor pentru excelenta in educatie, recunoscand public activitatea si munca profesorilor si antrenorilor de exceptie din Romania. Prin acest program recunoastem si incurajam performanta pentru toti cei care au contribuit la formarea unor generatii intregi de tineri. Ne dorim ca valorile autentice sa fie puse in valoare, in centrul vietii si activitatii comunitatilor in care ne desfasuram activitatea”, a declarat Camelia Ene, CEO si Country Chairman MOL Romania.

Cei zece profesori si antrenori premiati in acest an au fost selectati de catre Consiliul Director al Fundatiei Pentru Comunitate dintre 298 de nominalizari primite in perioada iulie-decembrie 2020 din partea elevilor, parintilor, fostilor elevi sau colegi. Asemanator editiilor precedente, numarul nominalizarilor a depasit cu mult numarul de premii care se acorda, insa nominalizarile pot fi actualizate si depuse din nou pentru editiile viitoare.

Totodata, a fost anuntat oficial startul urmatoarei editii, nominalizarile putand fi trimise pana la finalul anului respectiv 31 decembrie2021.

„Nominalizarile pentru Premiul Mentor 2021 se depun online in perioada 17 iunie – 31 decembrie pe site-ul Fundatiei Pentru Comunitate, www.pentrucomunitate.ro. Evaluarea nominalizarilor depuse cuprinde in primul rand informatiile, relatarile si detaliile transmise prin aceste nominalizari. Utilizarea mijloacelor noi de comunicare, a imaginilor si inregistrarilor prin care se arata rolul mentorului in viata discipolului sunt recomandate,” a declarat Andras Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Laureatii Premiului Mentor pentru excelenta in educatie, editia a 11-a, 2020 sunt:
1. Victor Baciu, antrenor emerit de lupte, Botosani
2. Ion Badescu, antrenor de inot, Timisoara
3. Biró Tibor, profesor de fizica, Targu Mures
4. Csutak Judit, profesor de literatura, Miercurea Ciuc
5. Ramona Haidu, antrenor de gimnastica aerobica, Arad
6. Jambor Fekete Erzsébet, profesor de pian, Oradea
7. Agriela Monica Maciuceanu, profesor canto, Galati
8. Dorel Nicoara, profesor de electronica-robotica, Bistrita
9. Cristina Petrariu, profesor de arte vizuale, Piatra Neamt
10. Viorica Ursanu, antrenor de atletism, Iasi

Videoclipurile premiantilor pot fi vizionate aici – https://bit.ly/3gCXU7C

Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro si www.pentrucomunitate.ro

***

Despre MOL Romania
MOL Romania este o subsidiara a MOL Group si una dintre cele mai importante companii petroliere din Romania, cu o prezenta de 25 ani pe piata autohtona. MOL Romania are un portofoliu extins de produse si servicii in domeniul comertului de carburanti, lubrifianti, produse petrochimice si bitum. In prezent, compania detine un numar de 243 de statii de servicii, 2 depozite de carburanti, la Giurgiu si Tileagd si un terminal LPG la Tileagd. MOL Romania are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucuresti, un sediu administrativ la Arad si un numar de aproximativ 250 de angajati proprii. MOL Romania a fost prima companie petroliera care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate in clasamentul programelor de loialitate din Romania in cadrul cercetarii de piata QUDAL. Incepand cu anul 2018, MOL Romania este parte a proiectului NEXT-E care vizeaza instalarea a 40 de statii de incarcare pentru autovehicule electrice. MOL Romania este un membru activ al comunitatilor in care opereaza, printr-o platforma extinsa de programe sociale precum Premiul Mentor, Program MOL pentru sanatatea copiilor sau Permis pentru viitor.

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol si gaze internationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 40 de tari, o forta de lucru dinamica formata din 25.000 de angajati in intreaga lume si peste 100 de ani de experienta in industrie. Activitatile de explorare si productie ale Grupului MOL sunt sustinute de o experienta de peste 75 de ani in domeniul hidrocarburilor. In prezent, activitatile de productie se desfasoara in 9 tari, iar cele de explorare in 14 tari. Grupul MOL controleaza trei rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de aproximativ 1.933 de statii de servicii in 10 tari din Europa Centrala si de Est, dintre care 243 in Romania.

Despre Fundatia Pentru Comunitate
Fundatia Pentru Comunitate este o organizatie non profit infiintata la Cluj in 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoasterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel incat lumea noastra sa devina mai prietenoasa. Pentru realizarea scopurilor anuntate, Fundatia sprijina activitati in domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv si de recreatie. Sprijina de asemenea copii si tineri in suferinta, precum si acele organizatii care se ocupa de insanatosirea si reabilitarea lor.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2021/06/Gala-Mentor-2021_-002.jpg