Teatru si Film

“Galeria inimilor frante” se expune la cinema – foto & video –

Dacre Montgomery stars in TriStar Pictures' THE BROKEN HEARTS GALLERY.

Toamna aceasta, cinefilii romani revin cu entuziasm in cinematografe. Au si motive: din 23 octombrie 2020, vedem pe marile ecrane din toata tara “Broken Hearts Gallery” / “Galeria inimilor frante”. O comedie romantica spumoasa si, totodata, sensibila, filmul este dovada ca suvenirurile si sechelele “mostenite” din despartiri se pot transforma in arta.

Uneori pastram in suflet si in sertare amintiri din relatiile anterioare, dar ce se intampla cand aceasta colectie ajunge sa ne bantuie si astfel ne impiedica sa ne vindecam ranile si sa ne deschidem inima pentru noi relatii?

Scenarista Natalie Krinsky, acum si regizoare debutanta, ne propune o abordare inedita si comica asupra situatiei, bazata chiar pe propria experienta. “Aveam 25-26 de ani cand am inceput sa scriu la acest proiect […] Avusesem o despartire urata si ma luptam sa-mi gasesc drumul prin lume, asa ca am vrut sa scriu un film despre o fata ca mine”. Experienta scenaristei la celebrele productii “Gossip Girl” si “Grey’s Anatomy” si-a spus cuvantul, inspirand-o sa-si creeze propria poveste romantica. “Broken Hearts Gallery” / “Galeria inimilor frante” li se adreseaza, cu umor si optimism, tuturor celor cu inimile frante.
Lucy (Geraldine Viswanathan) stie prea bine ce inseamna suferinta din amor. A adunat in timp atatea suveniruri, care o tin captiva emotional in fosta relatie cu Max, chipesul curator al unei galerii de arta. Vulnerabila, neincrezatoare, se inchide in camera cu zilele. Noroc cu prietenele care o scot la propriu dintre cearceafuri, obligand-o sa iasa in lume. Dar cum sa avanseze cu optimism spre viitor cand este inca atat de legata de trecut?

Printr-un straniu concurs de imprejurari, il cunoaste pe Nick (Dacre Montgomery), un tip care ii tot iese in cale. Arogantul cinic care aspira sa devina hotelier este amuzat de colectia ei de suveniruri haioase. Pana cand Lucy decide sa renunte la obiectele care-i amintesc de relatiile ei amoroase ratate, ba chiar are o idee nastrusnica: de a le expune in prima galerie de arta special dedicata celor dezamagiti in dragoste, ca si ea – “Galeria inimilor frante”. Si ce loc mai bun de a le etala decat receptia viitorului hotel al lui Nick, care oricum trebuie decorata?! In timp ce lucreaza Impreuna la acest proiect, idila se infiripa, dar revenirea lui Max in scena o pune la grea incercare. Vor reusi oare Lucy si Nick sa treaca acest test? Aflam urmarind “Broken Hearts Gallery” / “Galeria inimilor frante” – din 23 octombrie 2020, la cinema.
“Toti pastram amintiri din relatiile anterioare – cele care ne-au facut mai buni si cele care ne-au frant inimile, dar ne-au ajutat sa crestem”, declara Selena Gomez, producator executiv al filmului. “Este placut sa ai un obiect care sa-ti trezeasca, cand si cand, amintiri dulci-amarui. Acele amintiri ne fac ceea ce suntem astazi. De aceea am rezonat imediat cu scenariul.”

Natalie Krinsky a contribuit la scenariile celebrelor seriale “Gossip Girl”, Greys Anatomy”,Red Band Society”, precum si 90210”, cea mai recenta lansare din franciza Beverly Hills 90210. Recent a adaptat scenariul pentru “The Grown Up” si urmeaza sa produca “The Mothers” si “Ashleys War”, cu Reese Witherspoon. Producatorii filmului sunt David Gross, Jesse Shapira, Jeff Arkuss, Josh Phillips, Natalie Krinsky, Chantelle Tabrizi, Andrew Robinson, Mathew Hart, Selena Gomez, Mandy Teefey, Mason Novick, Michelle Knudsen, Laurie May si Noah Segal.

Actrita protagonista, Geraldine Viswanathan (pe care ati mai vazut-o in “Blockers”), a obtinut anul acesta premiul HCA Award – Next Generation of Hollywood, acordat de Hollywood Critics Association. Partenerul ei din film, Nick, este interpretat de Dacre Montgomery, cunoscut din Stranger Things”, rol care i-a si adus, in 2018, o nominalizare la MTV Movie + TV Awards. Din distributie mai fac parte Utkarsh Ambudkar, Molly Gordon (Booksmart), Phillipa Soo (Hamilton), Nathan Dales (Letterkenny), Bernadette Peters (Mozart in the Jungle”), Ego Nwodim (SNL”), Tattiawna Jones, Arturo Castro, Megan Ferguson si Suki Waterhouse.

Productie a companiei No Trace Camping, filmul dureaza 108 minute si este nerecomandat sub 15 ani. Distribuit in Romania de InterComFilm Distribution.