Comunicate

Gica Popescu: „Trebuie sa ma ocup si de-ale mele, sa-mi vad de viata mea”

EXCLUSIV. In debutul CM FIFA Qatar 2022, Irina Pacurariu continua seria interviurilor de elita la „Reteaua de idoli”. Luni, 21 noiembrie, de la ora 20:00 la TVR 2 este invitat un campion al fotbalului: Gica Popescu.

Fost fotbalist si acum impresar, Gica Popescu a participat cu echipa nationala de fotbal a Romaniei la trei turnee finale ale Campionatelor mondiale (1990, 1994 si 1998) si la doua ale Campionatelor europene de fotbal (1996 si 2000). De-a lungul carierei, a jucat la CS Universitatea Craiova, Dinamo Bucuresti, Steaua Bucuresti, PSV Eindhoven, Tottenham Hotspur, FC Barcelona, U.S. Lecce, Galatasaray S.K. (cu care a castigat Cupa UEFA in 2000) si SV Hannover 96, castigand 13 trofee. Gica Popescu a fost capitanul celebrei echipe FC Barcelona, cu care a castigat Cupa Cupelor.

“Irina Pacurariu: Spuneti-mi o amintire de la „Mondialul” care a facut istorie, cel la care ne intoarcem cu totii… in 1994.
Gica Popescu: Jocurile de rummy… Seara, inaintea meciurilor, jucam eu, Dan Petrescu, Hagi si Ilie Dumitrescu, cred ca si Dorinel Munteanu, care era rezerva unuia dintre noi patru. De fiecare data pierdea Hagi. Nu castiga niciun joc, se enerva si a doua zi castigam meciul de fotbal. O singura data a castigat Hagi, inaintea meciului cu Suedia. Am zis: „Vezi sa nu pierdem maine meciul, pentru ca ai castigat tu la rummy!”. Atunci am pierdut cu Suedia si am parasit Mondialul. Sigur, nu am parasit Mondialul pentru ca a castigat Gica la rummy, dar mi-am amintit de asta. Avem multe experiente si multe trairi senzatianale impreuna. Imi aduc aminte si de momentul cand am plecat spre stadion inaintea meciului cu Argentina, cand mi-a iesit in fata o masina cu trei de 7 in numar. Mi-am zis ca e semn bun, noroc”.

Interviul acordat „Retelei de Idoli” pune sub lupa viata si cariera unui fotbalist de succes. Luni, 21 noiembrie, de la ora 20:00, de la Gica Popescu vom afla despre familie, fani dar si care sunt amintirile frumoase ale copilariei sale.
„Imi aduc aminte din perioada copilariei ca mergeam cu tata la Craiova si stateam ore intregi la policlinica sportiva ca sa vad un jucator al Craiovei trecand pe acolo. Si cand treceau Lungu sau Camataru, ma ridicam de pe banca si mergeam pe langa ei ca sa le simt parfumul, sa le aud vocea. Au fost printre momentele cele mai fericite ale copilariei mele”, a povestit Gica Popescu.

Intalnirea cu Irina Pacurariu a avut loc la Muzeul Fotbalului din Bucuresti, chiar in debutul CM FIFA Qatar 2022. Dupa retragerea din fotbal, Gica Popescu si-a deschis propria scoala de fotbal si a candidat de doua ori pentru presedintia Federatiei Romane de Fotbal.

„Irina Pacurariu: Sezonul acesta, publicul din Romania sta la televizor…
Gica Popescu: De cativa ani publicul din Romania sta la televizor…
Irina Pacurariu: Acum mai mult ca oricand, pentru ca este un Campionat Mondial atipic…
Gica Popescu: Si inainte sa fie atipic, noi tot la televizor stateam. Cand Petrescu a spus ca, dupa ce o sa ne lasam noi de fotbal, vor trece 20 de ani pana cand o sa mai punem piciorul la Mondial, se pare ca a fost optimist. Au trecut deja 24 de ani, anul 1998 a fost ultimul. De ce? Pentru ca n-am incercat vreodata sa punem ceva in locul generatiei noastre. A fost generatia Chivu, Mutu, Contra, Lobont, apoi nu s-a mai facut absolut nimic. E normal, cand nu faci nimic, sa culegi nimic.

Irina Pacurariu: Nu v-a iesit cu Federatia. Ati fost fundas central, ca de obicei, cu Hagi la atac o perioada si apoi v-ati dus pe tusa…
Gica Popescu: Am incercat de doua ori, nu s-a putut. Trebuie sa ma ocup si de-ale mele, sa-mi vad de viata mea. In ambitiile viitoare nu-si mai are loc aceasta perspectiva, sa vin sa conduc fotbalul romanesc. Sunt anumite lucruri pe care trebuie sa le faci cand simti, cand crezi ca poti sa aduci o plus valoare, sa ai motivatie. Pentru a lua fotbalul de unde este acum si sa incerci sa-l aduci sus iti trebuie in primul rand o super motivatie, o super energie. Eu nu mai vreau sa fac lucrul acesta”.