Comunicate

Goethe-Institut sarbatoreste parteneriatul romano-german printr-o expozitie unica la Galeria 2/3

Goethe-Institut sarbatoreste „30 de ani de prietenie si parteneriat romano-germane in Europa” printr-o expozitie foto captivanta, care evidentiaza destinele personale ale unor cupluri autentice. Acestea spun povesti de migratie reciproca intre Romania si Germania.
Expozitia foto-documentara NOI 2 | WIR 2 – Portrete romano-germane este o invitatie in lumea prieteniei, a cooperarii, a fuziunii sociale si cheama publicul sa cunoasca povestile de viata ale unor oameni de origini si nationalitati diferite, care pot totusi forma o simbioza perfecta in lumea in care traiesc.
Vernisajul va avea loc in 23 iunie, ora 19.00, la Galeria 2/3, Strada Franceza 4. Expozitia poate fi vizitata pana in 21 iulie, de marti pana vineri, intre orele 16.00 si 21.00, iar in weekend intre orele 12.00 si 20.00. Intrarea este gratuita.
Dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti: „Anul acesta sarbatorim o aniversare minunata: 30 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie romano-germana, reprezentand prietenia si parteneriatul nostru strans in Europa. Intotdeauna mi-a fost clar ca diversele noastre legaturi culturale si sociale constituie fundamentul acestui parteneriat. Prin urmare sunt foarte incantat ca expozitia „NOI2 / WIR2 – Portrete romano-germane” prezinta intalnirile personale dintre romani si germani intr-un mod special. Va invit sa priviti cu atentie povestile si fotografiile celor 30 de cupluri, care vorbesc despre coincidente fericite ale destinului, precum si despre provocarile vietii, oferindu-ne totodoata o perspectiva asupra diversitatii relatiilor romano-germane.
Multumirile mele se indreapta in special catre Goethe-Institut Bucuresti si partenerii sai pentru organizarea acestei expozitii impresionante. Este un alt eveniment major din bogatul nostru program cultural, pe care vi-l prezentam in colaborare cu numerosii parteneri romani si germani in acest an aniversar.”
Povestile sunt documentate cu ajutorul fotografiilor realizate in ambele tari de Adi Tudose (Romania) si Patricia Morosan (Germania), precum si a textelor jurnalistice semnate de Diana Mesesan, Venera Dimulescu, Manuela Klenke, Anne Reinert si Ioana Casapu.
NOI 2 | WIR 2 este un proiect Goethe-Institut Bucuresti, finantat de Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, in colaborare cu Centrele Culturale Germane din Sibiu, Cluj-Napoca si Timisoara si Institutul Cultural Roman din Berlin. Expozitia este sustinuta de Galeria 2/3 si de Muzeul Astra.