Comunicate

Grand Chess Tour 2022 incepe la Bucuresti. Gari Kasparov, exclusiv la „Tema zilei” de la TVR 1  

·        Cei mai buni sahisti din lume lupta pentru titlul mondial.
·        TVR – partener oficial al etapei din Romania, transmite in direct, la TVR 1, pe 4 mai, Deschiderea Grand Chess Tour (ora 16.00), precum si un interviu acordat de Gari Kasparov, la „Tema zilei”, de la 19.00, in care va vorbi in exclusivitate despre cum e sa i te opui lui Putin, despre complicitatea elitelor rusesti cu regimul sau interzicerea participarii sportivilor rusi in competitii internationale.

Unul dintre cele mai importante turnee mondiale de sah, care ii pune fata in fata pe cei mai buni jucatori ai momentului, se desfasoara la Bucuresti, in perioada 4-14 mai 2022. Fondat in urma cu 14 ani de Gari Kasparov, cel mai bun sahist al tuturor timpurilor, circuitul popularizeaza sahul in toate colturile lumii, aducand un plus in educatie si in sferele sociale. In calitate de partener oficial al evenimentului din tara noastra, Televiziunea Romana ofera telespectatorilor sai cele mai importante momente ale competitiei.

Deschiderea Grand Chess Tour Romania 2022, desfasurata in Sala C.A. Rosetti de la Palatul Parlamentului, este transmisa in direct la TVR 1 miercuri, 4 mai, de la ora 16.00. In aceeasi seara, multiplul campion mondial Gari Kasparov acorda un interviu in exclusivitateTeleviziunii Romane, ca invitat al unei editii speciale „Tema zilei”, in direct, tot de la Palatul Parlamentului din Bucuresti. Despre cum e sa i te opui lui Putin, despre complicitatea elitelor rusesti cu regimul sau interzicerea participarii sportivilor rusi in competitii internationale aflam mai multe la ora 19.00, la TVR 1.

In cadrul campionatului cu importanta strategica in stabilirea celui mai bun sahist al lumii, pasionatii de sah au ocazia sa urmareasca partide incitante, jucate in format clasic, rapid si blitz. Editia din 2022 a circuitului mondial Grand Chess Tour cuprinde 5 etape: Superbet Chess Classic Romania (4-15 mai), Superbet Rapid & Blitz Polonia (18-24 mai), SuperUnited Rapid & Blitz Croatia (19-25 iulie), Saint Louis Rapid & Blitz (24-31 august) si Sinquefield Cup (31 august-13 septembrie).

Etapa din Romania va fi de sah clasic: sahistii vor juca in sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar castigatorul va fi decis in urma punctajului acumulat. Cei mai buni 9 jucatori de sah ai lumii (conform clasamentelor FIDE & USR), la care se adauga wild-cardul roman – Bogdan Deac vor putea fi vazuti in cursul acestei editii. Premiile se ridica la suma de 350.000 dolari, iar valoarea totala a premiilor circuitului international depaseste 1.400.000 dolari, clasand GCT printre turneele de sah cu cele mai mari premii.

Din 2019, turneul este prezent si in Romania prin intermediul Federatiei Romane de Sah. Competitia este organizata de de GCT si Federatia Romana de Sah, iar din 2019 se desfasoara si la Bucuresti. Pe tot parcursul perioadei 4-14 mai, telespectatorii vor fi la curent cu desfasurarea competitiei, prin stiri si materiale prezentate in cadrul „Telejurnalului” si ale rubricilor Sport.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/05/gari-kasparov-3_40674200.jpg