Comunicate

Hristosul din Odorhei si poze 3D de 100 de ani, in noul sezon „Exclusiv in Romania”

Sezonul 17 al emisiunii incepe pe 7 noiembrie, cand Cristi Tabara si echipa sa ne propun o calatorie la poalele Carpatilor Orientali. „Exclusiv in Romania” se vede duminica, de la ora 17:00, la TVR 1.

Calatoriile pline de aventura ale lui Cristi Tabara si ale echipei „Exclusiv in Romania” revin la TVR 1 intr-un nou sezon al emisiunii, purtandu-ne prin locuri de poveste, cu oameni deosebiti, cu obiective unice si experiente fascinante. In prima editie, drumetii nostri culeg povesti de o parte si de cealalta a Carpatilor Orientali. Din 7 noiembrie, „Exclusiv in Romania” se vede in fiecare duminica, de la ora 17:00, la TVR 1.

Prima oprire o facem, alaturi de Cristi Tabara si echipa sa, la Odorheiul Secuiesc, pentru a vedea un unicat european: un atelier foto care functioneaza doar cu lumina naturala si a carui existenta dateaza, fara intrerupere, de peste 100 de ani. De patru generatii, familia Kovats face din fotografie o arta, iar Kovats Arpad ne va spune povestea acestui fabulous studio foto, care, inca din 1917, realiza fotografii 3D si care de-a lungul timpului a adunat peste 5000 de imagini istorice, realizate prin metode traditionale.

In localitatea Lupeni, aproape de Odorheiul Secuiesc, exista o statuie a lui Iisus realizata din otel inoxidabil, care are o inaltime de peste 20 de metri si care ar putea rivaliza cu celebra statuie a lui Iisus de la Rio – pastrand proportiile, desigur. Calatorii „Exclusiv in Romania” ne spun, pe 7 noiembrie, care este povestea acestei statui, apoi coboram impreuna in adancurile pesterii Sugau. In toponimia din secuime „sugo” inseamna „soptitor, suierator”, intocmai ca murmurul paraului subteran insotit de fosnetul curentului de aer ce circula intre etajele superioare si inferioare ale pesterii. Legenda spune ca in pestera picura aur, iar galetile se umplu cu acest material pretios din sapte in sapte
ani. Vom vedea cat aur reusesc sa adune Cristi Tabara si echipa sa…

De aici, trecem pe celalalt versant al Carpatilor Orientali, mai exact la Darmanesti, pentru a participa la Festivalul „Blues in the Garden”, aflat la a doua editie, care aduce pe scena nume importante al blues-ului mondial si autohton.

La Moinesti, descoperim un oras al campionilor de toate felurile – de la tenis de masa, pana la mountain bike sau raliuri auto.

Numeroase motive pentru a ne convinge sa insotim echipa „Exclusiv in Romania” si in acest nou sezon de calatorii prin toata tara. Cristi Tabara porneste la drum in fiecare duminica, de la ora 17:00, la TVR 1.