Sport

In direct la TVR 1: Un meci de totul sau nimic pentru pugilistul Viorel Simion

Pe 8 octombrie, romanul Viorel Simion lupta sa revina in boxul mondial, de data aceasta la categoria usoara. Adversarul romanului, in meciul transmis in direct de TVR 1 joi, de la 21:30, este ucraineanul Denis Berincik, detinatorul centurii WBO International.

Dupa marile lupte ale lui Doroftei si Bute, boxul profesionist revine la TVR. Viorel Simion, supranumit Bombardierul din Carpati, se reinventeaza la 39 de ani si incearca sa ajunga la gloria celor patru* campioni mondiali romani. Aceasta lupta dura va avea loc pe 8 octombrie, in Palatul de Gheata, din Brovary, langa Kiev, Ucraina. Premiul cel mare, pentru care se va bate romanul, este centura WBO International la categoria usoara, victorie care ii poate deschide pugilistului roman drumul spre titlul mondial. Adversarul sau in meciul pe care TVR 1 al transmite an direct joi, 8 octombrie, de la 21:30, este ucraineanul Denis Berincik, actualul detinator al centurii WBO International.

„Am un meci important si destul de greu, dar am muncit mult pentru asta. Urc doua categorii peste ceea ce faceam eu, dar imi convine, ma simt OK. Sper sa si fac o figura buna, sa bat si sa vin cu centura acasa. L-am vazut pe ucrainean, tehnic nu cred ca ma depaseste, sigur nu ma depaseste, dar ca forta, da. Pentru ca el vine de la 63,5 kg si conteaza cateva grame in plus, dar cateva kilograme… Si desi meciul este la el acasa, sunt obisnuit, asa cum am facut meciuri frumoase si in afara – si in Anglia, si in America – sper si acesta sa fie unul foarte frumos. Joi seara va astept la TVR 1 sa ma sustineti!”, a declarat increzator pugilistul Viorel Simion.

Se anunta o revenire spectaculoasa in ring, dupa o absenta de aproape 18 luni, pentru Viorel Simion, medaliat cu bronz, ca amator, la europene şi mondiale si participant la Jocurile Olimpice de la Atena. Reprezentantul nostru a detinut la profesionisti titlul IBF International, la categoria pana si-a adunat 25 de meciuri, din care a pierdut doar 3. O victorie in fata ucrainianului Denis Berincik l-ar aduce pe reprezentantul nostru in primii 5 la aceasta categorie si ar putea lupta in curand pentru titlul mondial.

Pe  8 octombrie, la Brovary, in Palatul de Gheata, Viorel va incerca sa-l detroneze de centura WBO International pe ucraineanul Denis Berincik, un adverasar redutabil, fost vicecampion olimpic si mondial la amatori  (la amatori, a fost vicecampion mondial in 2011, in Azerbaidjan si vicecampion olimpic, in 2012, la Londra) si care, la profesionisti, este neinvins in 13 meciuri disputate. Din 2018,  boxerul din tara vecina detine centura WBO International, dupa ce l-a invins pe filipinezul Cristobal Rosekie.

 Gala de box K2 Promotions pentru titlul WBO International se vede asadar joi seara, ora 21:30, in direct la TVR 1. 

*Pana in prezent, doar patru romani detin titlul mondial la box profesionist: Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute si Adrian Diaconu.