Teatru si Film

Insula mastilor de Enrico Bonavera, in Premiera la Teatrul EXCELSIOR

– un spectacol inspirat din traditia Commediei dell’Arte –

Teatrul EXCELSIOR va propune o noua si inedita experienta culturala, miercuri, 15 iunie, de la ora 18.30, in gradina Casei Filipescu-Cesianu – Insula mastilor de Enrico Bonavera.
Spectacolul este creat in limbajul scenic al Commediei dell’Arte, un gen teatral fenomen, cu traditie in Italia secolului al XVI-lea, nascut din intalnirea fericita dintre talentul improvizatoric al actorilor si reactia spontana a publicului. Personajele-masti, simboluri ale unor tipologii umane usor de recunoscut indiferent de epoca, ne arunca dincolo de conventie, cu umor si ironie, intr-o lume rasturnata in care servitorii si stapanii fac schimb de roluri.
„Insula mastilor este un spectacol inspirat de textul lui Marivaux – Insula sclavilor, pe care mi-am propus sa il reiau, dar intr-o directie mai putin moralista, mai putin didactica si mai apropiata de Commedia dell’Arte, o directie care sa se concretizeze cu un spectacol accesibil in aer liber, popular, relaxant, aproape de public.
In spatele jocului mastilor, spectacolul are o tema actuala si importanta, si anume raportul dintre clasele sociale diferite. Pe aceasta insula, prin magie, stapanii devin sclavi si sclavii devin stapani. In mod evident, in acest schimb de realitati, cineva nu este fericit si cineva face abuz de putere. Unica posibilitate pentru a merge mai departe este sa se indeplineasca dezideratul de a trai in pace. O insula fara sclavi si stapani – o utopie, o insula plutitoare in Univers, asa cum, in fond, este si planeta noastra.” (Enrico Bonavera)
Insula mastilor se va juca in gradini, parcuri, pe strazi si in piete din Bucuresti si din tara. Regizorul italian Enrico Bonavera se afla la cea de-a doua colaborare cu trupa Teatrului EXCELSIOR, dupa spectacolul Arlecchino si pierdutele iubiri (2018), jucat si in prezent cu mare succes.
Pregatiti-va sa fiti surprinsi, caci la Commedia è infinita!
Bilete, aici: https://www.bilet.ro/eveniment/insula-mastilor-9907
* Casa Filipescu-Cesianu este pe Calea Victoriei, 151

INSULA MASTILOR
de Enrico Bonavera
dupa Insula sclavilor de Pierre de Marivaux
traducerea Ioana Rufu

regia: Enrico Bonavera
asistenta regie: Ioana Rufu
scenografia: Gelu Risca
masti: Cesare Guidotti
realizare decor: George Ion
producator delegat: Vasea Blohat

cu: Ion Bechet, Ovidiu Usvat, Ana Udroiu, Mihaela Coveseanu / Iulia Samson, Mihai Mitrea, Mircea Alexandru Baluta, Andreea Hristu, Raluca Botez / Dana Marineci, Alex Popa, Dan Pughineanu, Matei Arvunescu, Alex Calin, Loredana Cosovanu, Dragos Spahiu

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/06/Enrico-Bonavera.jpg