Comunicate

„Intai si intai danseaza sufletul! Si mintea!” – Gigi Caciuleanu, la „Garantat 100%”

Cum e sa fii vazut de mii, zeci de mii, sute de mii de ochi. Ne povesteste, intr-o intalnire memorabila, artistul coregraf si dansator Gigi Caciuleanu, la Garantat 100%. Editia poate fi urmarita la TVR 1, duminica, 1 noiembrie, de la ora 23:00.

In aceasta  seara, la Garantat 100%, Catalin Stefanescu ne da intalnire cu unul dintre cei mai mari coregrafi si dansatori ai Romaniei si ai lumii, o personalitate care a creat spectacole memorabile, pe doua continente.

Gigi Caciuleanu e unul dintre marii artisti plecati din Romania si care, in pasi de dans, si-a croit o cariera impresionanta in strainatate, devenind adevarat reper in domeniul in care s-a manifestat. Invitatul lui Catalin Stefanescu a stralucit in spatii de spectacole din toata Europa, a fost vreme de multi ani directorul Baletului National de la Santiago de Chile, iar dupa 1989 creatiile sale au incantat, din nou, si publicul din Romania.

Astor Piazzola, Marius Constant, Pina Bausch, Maïa Plissetskaïa, Jeanine Richer, Jean-Michel Jarre, Guy Tudy, François Rabbath se numara printre celebritatile dansului si muzicii cu care a colaborat de-a lungul timpului (perioada 1978 – 1993). Coregrafiile sale intra in repertoriul Operelor din Paris, Lyon si Avignon, al companiei coordonate de Pina Bausch: Wuppertaler Tanztheater, al Operei din Hamburg, Roma, al Teatrului La Fenice din Venetia, Welsh National Opera din Cardiff, la SODRE din Montevideo, la Teatrul Municipal din Sao Paolo (colaborari cu compania braziliana de dans Cisne Negro), in Israel (compania Bat-Dor). Turnee cu spectacolele sale se joaca de la Paris la New York, la Berlin la Buenos Aires, Tokyo, Bruxelles.

„In aceasta  seara, la Garantat 100%, Gigi Caciuleanu ne vorbeste despre cum e sa fii vazut de mii, zeci de mii, sute de mii de ochi. Despre experimentele artistice ale anilor ’60. Despre ce-nseamna sa treci prin razatoarea varstei. Despre cum e sa te expui total ca artist, sa depasesti ideea de timp si sa-ti duci publicul, macar pentru cateva clipe, intr-o alta lume. O lume pe care nu o putem intrezari decat atunci cand ai trecem pragul, calauziti de un mare artist” – Catalin Stefanescu, despre reintalnirea cu Gigi Caciuleanu in studioul Garanatat 100%.

Dupa medicul cardiolog Claudiu Stoicescu, artistul vizual Dan Perjovschi, antropologul Frans De Waal, Catalin Stefanescu ne incanta duminica, ora 23:00, cu o noua editie Garantat 100%. De data aceasta, in compania unui dansator si coregraf de geniu: Gigi Caciuleanu.