Comunicate

Inventatorul din inchisoare vine la „Femei de 10, Barbati de 10”

Despre Valentin Boanta, oaspetele Marinei Almasan in emisiunea „Femei de 10, barbati de 10” de sambata, 11 decembrie, de la ora 15:00, la TVR 2 se poate spune fara a gresi ca este o „minte sclipitoare”. A inventat un lucru incredibil: „Metoda si sistem de securizare a utilizarii cartelelor cu banda magnetica” sau „anti-skimmer”.

Condamnat in 2012 la inchisoare pentru ca vindea dispozitive de clonat carduri bancare, Valentin Boanta si-a luat revansa iar inventia sa a devenit un antidot pentru dispozitivele care i-au adus condamnarea. Noul tip de bancomat, imposibil de fraudat de hackeri, a devenit una dintre cele mai apreciate inventii din lume.
Valentin Boanta s-a indreptat suta la suta. A reusit, cand era inca la inchisoare, sa inregistreze inventia la OSIM, sub numele „Metoda si sistem de securizare a utilizarii cartelelor cu banda magnetica” sau „anti-skimmer”. Dispozitivul a avut un mare succes la Salonul International de Inventii de la Geneva, din anul 2013, primind Premiul Presei Internationale. Apoi, mai multe banci din lume s-au aratat interesate de cum functioneaza noua tehnologie si cum poate fi achizitionata.
Artist plastic specializat in design industrial, la varsta de 11 ani Valentin Boanta a castigat concursul UNICEF de la New York, desenul sau fiind timp de un an emblema organizatiei. A absolvit Liceul de arta „Nicolae Tonitza” din Bucuresti si apoi si-a continuat studiile.

„Celebrul Henry Ford, fondatorul industriei americane de automobile, afirma: Uneori, o greseala poate fi tot ce e necesar pentru o realizare valoroasa. Haideti sa privim in jurul nostru – de cate ori nu s-a intamplat ca un lucru stramb pe care l-a facut cineva, sa fie, de fapt, kilometrul zero al unei importante realizari ulterioare? Asta s-a intamplat si cu Valentin Boanta, ineditul nostru invitat de sambata. Am stat mult pe ganduri daca nota 10 i se potriveste sau nu? Ce-or sa zica destuii carcotasi? S-a apucat Almasanca sa dea 10 unor infractori!. Dupa ce-l veti asculta insa pe Valentin, veti intelege! Personajul este fascinant, iar povestea sa – impresionanta”, a spus Marina Almasan despre invitatul sau de sambata, 11 decembrie, de la ora 15:00, la TVR 2.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2021/12/Inventatorul-din-inchisoare.jpg