Comunicate

Ioana Stefan si Maria Chivu, castigatoarele sezonului 8 „Vedeta populara”

Show-ul prezentat si realizat de Iuliana Tudor la TVR 1 este in top 3 al celor mai urmarite programe ale zilei de duminica, 19 iunie.

Surpriza mare in finala sezonului 8 „Vedeta populara”! Show-ul de talente din folclorul romanesc are nu una, ci doua castigatoare! La finalul unui spectacol total, difuzat duminica seara de TVR 1, juriul emisiunii a anuntat cele doua tinere care au castigat premiul de 100.000 de lei si titlul de „Vedeta populara”: Ioana Stefan (27 ani), din Suceava si Maria Chivu (21 ani), din Teleorman.

Inca o finala Vedeta populara, de data aceasta cu doua castigatoare – Maria Chivu si Ioana Stefan. Ne-am incarcat si in aceasta duminica seara cu emotiile tuturor finalistilor si speram ca, pentru fiecare, drumul pe scena sa continue frumos, macar pe masura prestatiilor de la TVR. Noi le vom fi alaturi tuturor si mai departe!”, declara Iuliana Tudor.

Finala sezonului 8 „Vedeta populara” – pe podiumul audientelor zilei de 19 iunie

Spectacolul finalei „Vedeta populara”, cu Iuliana Tudor gazda si producator, s-a situat in top 3 al celor mai urmarite programe ale zilei de duminica, 19 iunie. In cel mai vizionat minut al finalei, inregistrat la nivel national la 22.45, 869.000 de telespectatori (4,9% rating si 13,8% cota de piata*) urmareau la TVR 1 deznodamantul sezonului 8 al concursului de talente din folclorul romanesc. De altfel, „Vedeta populara” a obtinut locul al treilea in topul audientelor la nivel national duminica, in intervalul 21.00-22.48.

Dar iata cine sunt cele doua fericite invingatoare in sezonul 8 „Vedeta populara” de la TVR 1:

Maria Chivu, 21 ani, din Teleorman: „Acesta este premiul cel mai de pret: ceea ce am facut pe aceasta scena!”

Cand era mica, organiza spectacole in fata curtii. Facea biletele si chema toti vecinii din sat. Era vedeta satului chiar de atunci. Acum, la cei numai 21 de ani ai sai, se poate lauda cu performata ei, aceea de a castiga trofeul si titlul de „Vedeta populara“ a sezonului 8.

Maria Chivu a mai ajuns in finala si in sezonul 5 al emisiunii, dar, de data aceasta, dorinta de a obtine titlul de ,,Vedeta populara” a fost mai mare: „Mi-am dorit foarte mult sa repet aceasta experienta si sa arat ca sunt hotarata si ca pot mai mult”, spune tanara, in prezent educatoare si studenta la Facultatea de Muzica din Craiova. Ocupatia ei favorita este insa cea de solist vocal la taraful Florili-n Crang. Cu fetele, colegele ei de taraf a crescut impreuna, ele fiind si cele care ii dau curaj cand este pe scena. Bunicul Mariei a fost lautar si, de curand, a aflat ca si strabunicul canta la caval, la fel ca ea.

Castigarea trofeului Vedeta populara vine pentru mine ca o confirmare a drumului pe care l-am ales, din partea oamenilor pe care-i pretuiesc de cand eram mica si carora doresc sa le calc pe urme. Inseamna ca ma apropii cu pasi mari de omul si artistul care vreau sa devin. Un vis atat de mare a devenit realitate!”, declara Maria Chivu.

Desi si-a dorit acest titlu, nu se astepta sa castige: „Am pus acest gand deoparte si m-am concentrat pe momentele pe care urma sa le prezint. La urma urmei, acesta este premiul cel mai de pret: ceea ce am facut pe aceasta scena! Mi-am ales cu grija repertoriul si sunt foarte bucuroasa ca am primit aprecieri pentru ceea ce fac din tot sufletul!”, marturiseste interpreta din Teleorman, care ne dezvaluie si ce va face cu premiul obtinut: „Pentru ca iubesc costumul popular autentic, imi doresc sa achizitionez cat mai multe astfel de costume pentru colectia mea si sa ajung sa le port pe marile scene ale acestei tari si nu numai, alaturi de marii artisti” (Maria Chivu).

Ioana Stefan, 27 ani, din Suceava: „Atata timp cat Dumnezeu ma va tine pe pamant, voi canta si voi duce cantecul si traditia mai departe!”

Nascuta la Suceava, Ioana Stefan s-a stabilit in Sibiu, unde si-a intemeiat o familie. Are 27 de ani, este casatorita si mama unei fetite de 1 an. Si-a cunoscut propria mama cand avea 20 de ani. Tin legatura in continuare, dar nu au o relatie stransa. Avea doar 2 ani cand parintii ei s-au despartit. Cei doi copii au ramas cu tatal si, de atunci, sora ei mai mare ii e cel mai mare sprijin in viata.

Castigarea titlului de Vedeta Populara inseamna enorm pentru mine! Reprezinta rasplata multor ani de munca si dedicare domeniului muzicii. Totodata, este o confirmare a potentialului si calitatilor mele vocale la un nivel profesionist, de catre profesionisti in domeniu!, puncteaza Ioana Stefan, castigatoare, la randul ei, a sezonului 8 „Vedeta populara”. „A fost o experienta cu adevarat speciala si cu siguranta imi voi aminti cu drag si emotie de fiecare moment in parte! Sunt foarte recunoscatoare tuturor celor care au luat parte la organizarea si buna desfasurare a acestei competitii”, adauga suceveanca.

Si-a dorit sa castige, ca fiecare concurent de altfel, insa nu a crezut vreodata ca se va si intampla. Si asta „pentru ca toti concurentii au fost cu adevarat foarte buni si talentati, dar mai ales competitivi”, subliniaza Ioana.

Ce va face cu premiul? Nu are un plan clar, dar „cel mai probabil voi investi in repertoriu. Deja lucrez de ceva timp la cateva proiecte muzicale, cel mai important fiind cel alaturi de sora mea. Atata timp cat Dumnezeu ma va tine pe pamant voi canta si voi duce cantecul si traditia mai departe!”, a mai declarat Ioana Stefan.

Cortina e trasa peste sezonul 8 „Vedeta populara”. „Dar ne gandim deja la sezonul 9 al emisiunii. Transmit tuturor celor care vor sa se inscrie la Vedeta populara invitatia de a vizita site-ul http://www.tvr.ro/vedetapopulara/, pentru a afla toate detaliile necesare”, adauga Iuliana Tudor, gazda si realizatoarea emisiunii concurs destinate interpretilor amatori din folclorul romanesc​.