Home » Irina Loghin, la „Reteaua de idoli”: „Mama nu m-a laudat niciodata, tata simteam ca se bucura”
Comunicate

Irina Loghin, la „Reteaua de idoli”: „Mama nu m-a laudat niciodata, tata simteam ca se bucura”

Luni, 28 decembrie, de la ora 21:00, la „Reteaua de idoli” vine una dintre cele mai iubite artiste: Irina Loghin. Supranumita „Regina muzicii populare romanesti”, invitata Irinei Pacurariu a oferit in emisiunea TVR 2 una dintre cele mai emotionante confesiuni din cariera.

Personalitate a culturii populare romanesti, Irina Loghin s-a nascut intr-o familie numeroasa, cu sase frati, si a invatat de mica ce inseamna sa muncesti. Putina lume stie ca indragita interpreta a avut o copilarie dura, parintii ei confruntandu-se cu probleme financiare. Mai mult, cand tatal Irinei Loghin a plecat pe front, solista si fratii ei au fost nevoiti sa munceasca din greu.

„Mama nu m-a laudat niciodata, tata simteam ca se bucura. Nu mi-a spus niciodata – Uite, te-am vazut la tv!… Era foarte cocheta, fusese regina balului de la noi din comuna cu un costum popular lucrat chiar de ea. Avea o bentita din catifea verde pe frunte… Erau foarte dibace femeile care teseau si acum am tesaturi. Ne-a invatat si  e noi sa tesem ca sa avem zestre de maritat”, a povestit Irina Loghin la „Reteaua de idoli”.

Artista a ajuns la varsta de 81 de ani si, in ciuda timpul, se mandreste cu felul in care arata si cu genele bune mostenite. In tinerete, Irina Loghin a fost considerata una dintre cele mai frumoase femei ale scenei romanesti, un etalon de eleganta si bun gust.

„Cand crezi ca nu te mai poate uimi nimic si ca despre o asemenea artista s-a scris sau s-a speculat deja totul, nu se poate anticipa uimirea de a descoperi o persoana atat de surprinzatoare. Irina Loghin nu este doar un artist care si-a conservat iubirea publicului timp de sase decenii, este o femeie moderna, cu valori despre care astazi se scriu carti motivationale, principii si obiceiuri pe care ea le resprecta din instinct si o mare si prea putin stiuta sensibilitate si intuitie feminina. O mama care si-a crescut cei doi copii fara niciun ajutor, un artist care a dus cochetaria si respectul pentru public la maxim (niciodata, nici macar la nunti sau botezuri) nu mergea sa cante fara echipa ei de lumina si sonorizare, un om atat de iubit incat in anii in care a fost in dizgratia comunista umplea campuri de oameni care veneau s-a
asculte”, a spus Irina Pacurariu, realizatoarea emisiunii „Reteaua de idoli”.

In interviul oferit pentru „Reteaua de idoli”, Irina Loghin vorbeste cu sinceritate despre ce inseamna o viata in ochii publicului, decizii care i-au marcat existenta, maternitate sau intrarea in politica si, printre altele, consistenta intorcere in timp inseamna si revenirea in epoca celor 15 Revelioane petrecute obligatoriu cu familia Ceausescu.

„Irina Pacurariu: Cand ati stiut ca sunteti altfel decat restul familiei?

Irina Loghin: “Din clasele primare. Eram nascuti la interval de 2 ani. Nu aveam toti incaltaminte, aveam galosi cu ciorapi de lana pe care ii crosetam de la acea varsta frageda. Asteptam sa vina surorile mele de la scoala sa imi dea incaltamintea. A fost greu, dar atunci credeam ca este foarte normal. Am inceput sa cant la scoala… stiam de la tata. Invatatoarea si-a dat seama si am devenit solista clasei si dirijam si alte clase mai mici. Dupa ce am terminat liceul, am lucrat la un laborator, intr-o fabrica de
sticla, apoi am fost la Scoala Populara de Arta. La fabrica de sticla, la 20 de ani, aveam echipa de dansuri si am mers in turneu in Bulgaria. Instructoarea de dansuri era soacra lui Besoiu. Intre
timp am aflat ca se da consurs la ansamblul Ciocarlia, din Bucuresti, din ziarul Informatia”.