Stiri prin gaura cheii

Iuliana Tudor: cum si ce il invata pe fiul ei despre pandemie

Ca orice parinte, Iuliana Tudor se confrunta, in aceasta perioada, cu o serie de curiozitati pe care fiul ei, acum elev in clasa a treia, le are despre pandemia de covid-19 si noua realitate pe care o traim cu totii. Intr-un interviu acordat jurnalistului TVR Radu Andrei Tudor, prezentatorul principalului „Telejurnal” al Televiziunii Romane, vedeta a povestit ce si cum il invata pe fiul ei despre acest subiect.

„Am vazut foarte multi parinti care, in perioada aceasta, au transmis copiilor fricile lor. Am avut grija sa ii spun copilului meu exact ceea ce trebuie sa stie, dar intr-o forma normala. E o situatie noua in care traim, trebuie sa avem grija cu totii, sa respectam niste reguli. Daca se intampla ceva, gestionam situatia, asa cum o face toata lumea. Cred insa ca pentru copiii nostri e foarte important sa avem mesaje care sa-i ajute sa inteleaga ca din aceasta experienta avem cu totii de invatat cate ceva. De exemplu, o lectie importanta pe care le-o putem oferi in acest timp – si care este un lucru pozitiv pentru un copil – este grija fata de cel de langa tine, fata de membrii familiei si fata de propria persoana. Un alt mesaj pe care e bine sa-l oferim copiilor nostri este ca in viata nu este totul si mereu senin. Tocmai pentru ca sa ia in piept situatiile cu care se intalnesc, problemele pe care le intampina, sa lupte cu ele, sa caute solutii la acele probleme”, este de parere producatoarea emisiunii „Vedeta populara” de la TVR 1.

Fara a induce panica, Iuliana marturiseste ca pune accent pe regulile de igiena, lasandu-i fiului ei bucuria de a fi copil: „Pe Tudor l-am invatat sa fie atent, i-am explicat ca acest virus este contagios si trebuie sa avem grija sa nu-l transmitem mai departe. Noi avem grija aceasta si ne-am asumat regulile ca pe o rutina zilnica. L-am indemnat sa nu se teama de ceilalti copii, sa se poarte firesc, sa se joace in continuare, dar sa fie atent. Ne purtam firesc in continuare, dar respectam un minim de distanta si cateva reguli extrem de importante de igiena”.

Tot in pandemie s-a filmat si sezonul 5 al emisiunii „Vedeta populara”, de la TVR 1, ce va debuta pe 11 octombrie de la ora 21:00. Iuliana Tudor ne povesteste si ce schimbari s-au facut in platou la inregistrarile pentru noul sezon.

„Se mai cearta domnul Lese cu domnul Dinescu, cu doamna Elise, mai intervine Niculina, au pareri diferite…”

„A trebuit sa facem modificari de decor, am marit masa juriului, am marit spatiul dintre membrii orchestrei, in tot platoul distantele au fost mult mai mari. Toate astea au generat o doza de stres pentru noi toti, dar am reusit sa ducem lucrul la bun sfarsit”, se bucura realizatoarea.

In ceea ce-i priveste pe concurentii ajunsi pe scena Studioului 1 al Televiziunii Romane, Iuliana e de parere ca nu atat castigul financiar este cel care i-a atras, cat dorinta de a-si incerca puterile in fata juriului. „E o provocare atat de complexa „Vedeta populara”, incat pentru multi e un pariu pe care nu cred ca-l pot castiga. E o scena in care nu poti sa vii oricum. E un juriu care te judeca si cu parerile caruia poti sa fii sau sa nu fii de acord”, spune Iuliana Tudor, care marturiseste ca, de-a lungul inregistrarilor, au existat si momente tensionate: „Am avut si situatii controversate – e firesc, intr-un asemenea show. Se mai cearta domnul Lese cu domnul Dinescu, cu doamna Elise Stan, mai intervine Niculina Stoican, au pareri diferite, sunt personalitati diferite si foarte puternice… Responsabilitatea mea, ca producator, este sa mediez astfel de situatii si sa pun punctul pe „i” daca lucrurile degenereaza. Pentru ca se intampla si lucrul acesta. Dar am invatat cumva sa ne reechilibram unii cu altii, in asa fel incat sa castige show-ul si sa castige intotdeauna cel mai bun”, mai spune ea.

„Nu ma vad in zona de politica!”

Unde o vede Iuliana Tudor de astazi pe Iuliana Tudor de peste cinci ani in materie de profesie?
„In prima secunda imi vine sa raspund: tot aici, in acelasi studio (n.r. studioul emisiunii „Vedeta populara”), nu stiu daca neaparat cu aceeasi sigla in spate. Vom fi „mult mai tineri”, iar eu iti voi povesti despre proiectul care tocmai incepe… Aici e casa mea; si casa ta. Aici ma regasesc. Cred ca e un tip de atasament care nu se poate aseza in cuvinte. Dar, peste cinci ani, ne vom vedea, sper, tot aici, la TVR!”, a precizat Iuliana Tudor in interviul acordat jurnalistului Radu Andrei Tudor.
De ce nu intr-un reality show sau in alte formate de televiziune? Iuliana Tudor se poate reinventa?
Cu siguranta, da, este raspunsul vedetei TVR. „Nu m-as da inapoi de la niciun proiect, mai putin in zona de stiri si zona de politica, acolo nu ma vad. Iar aici accentuez clar: niciodata politica! Si da, alte show-uri as face, dar nu as renunta nicidecum la ceea ce stiu sa fac foarte bine. Tendinta este sa spui „Da, stiu, sigur, pot, fac!”, dar eu prefer sa spun intotdeauna: imi place sa fac emisiuni de folclor. Este lumea mea, este lumea in care ma regasesc cel mai bine”, mai spune Iuliana Tudor, care ne asteapta, din 11 octombrie, in fiecare seara de duminica, de la ora 21:00, sa traim emotiile celui de-al cincilea sezon „Vedeta populara”, la TVR 1.