Teatru si Film

JUBILEUL UNEI BANCI PRIVATE • regie • ALEXANDRU P. RUSU

Laboratorul de teatru&film anunta 
Premiera oficiala a spectacolului “Jubileul unei banci private” dupa “Jubileul” de Anton Pavlovici Cehov Un spectacol de  Alexandru P. Rusu

Data: 1 iulie
Ora: 19:30
Locatie: Teatrul Infinit

„Jubileul” se inscrie prin natura comicului specific in vasta creatie dramaturgica a lui A. P. Cehov. Andrei Andreevici, presedintele bancii, se pregateste pentru aniversarea a 15 ani de cand a preluat conducerea institutiei, numai ca Raportul Anual nu este inca finalizat, Kuzma Nicolaevici, contabilul bancii, incercand sa-i dea ultimele retusuri inainte de sosirea Delegatiei Membrilor Consiliului Director. Insa, desi simple, lucrurile, sunt pe cale de a se complica… toate acestea avand o singura cauza…banii.

Cehov ni-l infatiseaza pe Hirin ca fiind plasmuit dintr-un aluat al deadline-urilor stresante si al nevrozelor, al ipohondriei, al isteriei si al razboaielor familiale. Nici nu ar putea fi altfel in lumea sefilor lipsiti de empatie, ba chiar sadici pe alocuri, a intrusilor care parca vorbesc alta limba sau a muierilor care-l cicalesc si il agaseaza si care – nu-i asa? – sunt originea tuturor relelor. Deh, inca nu se nascuse conceptul de Corectitudine Politica…
Ne permitem sa va invitam, impreuna cu marele dramaturg rus, sa radeti de ipochimenii care formeaza colorata lume cehoviana – unica si geniala. Aceasta imensa Comedie Umana a tarelor, a slabiciunilor, a stricaciunilor merita taxata prin rasul dumneavoastra punitiv. Este, probabil, ceea ce insusi Cehov si-ar dori – anume ca functia purificatoare a comediei sa fie indeplinita.

Pavel Barsan

O tipologie stereotipica, dar unica in maniera ei , …… reuseste sa capteze atentia directorului bancii, incercand totodata sa pastreze discretia vis a vis de relatia lor. Cu scopul de a se implini pe plan financiar pentru a nu duce lipsurile copilariei sale , tanara secretara actioneaza in consecinta si isi asigura firea submisiva.

Ioana Balan

Sipucin – un om modern al zilelor noastre, care are nenumarate scopuri nobile in viata: sa faca cat mai multi bani, sa iubeasca si sa fie iubit de cat mai multe femei, sa faca cariera si sa fie apreciat indiferent de meritele avute. Intre iubirea Tatianei si a secretarei, intre munca de director de banca si nevoia de a da la randul sau socoteala mai sus, intre visul ce sta sa devina realitate sau dezastrul ce se iteste la orizont, Sipucin este tras in toate directiile, asemeni unui acordeon, al carui ambitus devine fara voia lui din ce in ce mai mare. Sipucin suntem noi, cu pornirile noastre mai mult sau putin mercantile.

Axel Moustache

Vitalitatea si verdetea Tatianei ocupa prea mult din fiinta ei pentru a mai ramane loc de alte profunzimi ale sufletului. Bucuriile ei sunt simple, la fel si tristetile, traite puternic. Pentru mine, ea vine cu lectia vietii traite usor, deasupra problemelor prea detaliate, care pur si simplu o plictisesc. Ea coloreaza un spatiu cu cifre, rapoarte si hartii, un spatiu care are atata nevoie de ea!

In ciuda frivolitatii ei aparente, Cehov ii confera Tatianei emanciparea si puterea femeii contemporane. Statutul ei deja inalt de sotie a directorului este subliniat inca o data de relatiile care se contureaza scenic. Este o femeie a simturilor si a inteligentei naturale fara efort; este intruparea feminitatii absolute, fragila si ferma, iubitoare si iubita

Maria Teisanu

Nastasia Feodorovna Mertciutkina este tipologia sotiei principiale ce-si revendica drepturile unui statut social atemporal si mereu retoric, “Dar cu banii cum ramane?” Mereu in actiune luand decizii sub impuls, reuseste sa rastoarne situatiile in favoarea ei! Comicul de situatie si de limbaj o aseaza pe axa timpului intr-un tipar de gandire invechit, oportunist si abuziv! Pentru mine Merciutkina este femeia ce-si poarta cu demnitate singuratatea si instrainarea Sinelui autentic intr-o lume a barbatilor asezati confortabil politic pe scara puterii efemere! Fiecare replica aduce intelesuri de tip stampila pe dosare prafuite de timp si orgoliu!

Magda Condurache

Distributia
Axel Moustache
Maria Teisanu
Ioana Balan
Pavel Barsan
Magda Condurache
Ana Maria Bercu

Regia
Alexandru P. Rusu

Scenografie
Kimberly Ligia Vintila

Asistent scenografie
Gabriela Vladusel

Coregrafie
Anca Stoica

Light Design
Alexandru Macrinici

Biletele pot fi cumparate de pe: www.ambilet.ro/tc-events/jubileul-unei-banci-private-teatrul-infinit-01-07-22

Event: https://facebook.com/events/s/premiera-jubileul-unei-banci-p/1166816837447027/

Adauga comentariu

Faceți clic aici pentru a posta un comentariu