Comunicate

La „Castiga Romania!”, profesorul universitar care a jucat sah cu maestru rus, Anatoli Karpov

Cu umor, cultura generala si multa stapanire, Horia Garbea a raspuns corect si a castigat editia din 28 octombrie a emisiunii „Castiga Romania!”. Il vom revedea in concursul difuzat de TVR 2 luni, 1 noiembrie, de la ora 20:00.

Despre profesorul universitar Horia Garbea, concurentul care a atras atentia cu precizia raspunsurilor sale in editia de joi „Castiga Romania!”, prietenii spun ca este „un computer cu talent”. Doctor inginer si cadru didactic la Universitatea de Stiinte Agronomice din Bucuresti, Horia Garbea, in varsta de 59 de ani, spune ca ii place geometria si studiul probabilitatilor, fiind si jucator de bridge, dar si parior (cu moderatie). „Am castigat cateva concursuri de arta culinara, in special cu placintele mele. Imi place sa inventez si cocktailuri”, se prezinta amuzat concurentul care adauga si ca s-a inscris la „Castiga Romania!” pentru a trai intens emotiile unui concurs instructiv, incitant si interesant.

Profesia sa este in domeniul tehnic, dar pasiunea dominanta o reprezinta literatura, incepand cu clasicii canonici Seneca, Dante, Shakespeare, Corneille, si terminand cu scriitorii romani contemporani, despre care are publicate numeroase cronici si eseuri. Mai mult, este membru al Uniunii Scriitorilor si al UNITER si a publicat in toate genurile, preferand dramaturgia si traducerea de teatru. A tradus numeroase piese de teatru din engleza (mai ales William Shakespeare), franceza si italiana si a colaborat ca scenarist TV la multe posturi. Pasionat de sah, Horia Garbea a povestit ca a avut onoarea sa joace in doua simultane cu cel supranumit „Regele sahului”, maestru rus Anatoli Karpov.

„Imi plac jocurile si concursurile in general, pariurile sportive, la care particip bazat pe legile probabilitatii si de aici succesul”, explica Horia Garbea sansele sale la „Castiga Romania!”.
Saptamana trecuta, Horia Garbea a terminat pe primul loc in doua editii Castiga Romania in fata unor concurenti bine pregatiti si ne asigura ca nu are de gand sa se opreasca aici. In aceasta seara, luni, 1 noiembrie, de la ora 20:00, profesorul vine in concursul de cultura generala prezentat de Virgil Iantu pentru a le demonstra celor de acasa ca poate castiga premiile puse in joc de TVR 2.