Comunicate

Lansare de carte: „Destine ca-n filme”, emisiunea TVR transpusa intr-un nou volum

La exact cinci ani de la aparitia primului volum ”DESTINE CA-N FILME”, Iuliana Marciuc si Oana Georgescu au lansat o noua editie a cartii cu acelasi nume. Evenimentul a fost gazduit de Televiziunea Romana, producatorul emisiunii care a inspirat aparitia celor doua volume.

In cadrul evenimentului, organizat miercuri, 30 septembrie, de la ora 17:00, in Gradina TVR, alaturi de autoarele Iuliana Marciuc si Oana Georgescu, au fost prezenti Doina Gradea, Presedinte-Director General TVR, Carla Tompea, Director Programe si Director TVR 2, echipa emisiunii „Destine ca-n filme”, reprezentanti ai editurii, dar si majoritatea protagonistilor cartii si ai emisiunii – vedete si oameni obisnuiti cu povesti de viata deosebite: Irina Alionte, Marcello Bataglia, Adina Sima, Ioan Carmazan, Adelina Toncean, Crina Linta, Chris Simion, Nicolai Tand, dr. Teodor Vasile, dr. Marek Valcu, Constantin Florescu, Silviu Radu, dr. Radu Zamfir si Stefan Simion.

„Am aceleasi sentimente pe care le-am avut cand am scris prefata la aceasta carte. De bucurie de a fi colega cu Iuliana, una dintre cele doua autoare, si de mandria de a fi managerul canalului unde se difuzeaza si performeaza emisiunea care face obiectul cartii. Este, de asemenea, o celebrare a prieteniei noastre si, chiar mai presus de asta, un semn de apreciere si recunoastere a jurnalismului educat aici, in televiziunea publica”, a declarat Carla Tompea.

Ani de zile, povestile unor oameni obisnuiti in imprejurari neobisnuite, adevarati eroi care au trait, cu voie sau fara voie, experiente incredibile, desprinse parca din scenariile unor productii cinematografice au fost urmarite cu interes de telespectatorii TVR prin intermediul emisiunii „Destine ca-n filme”. Cele doua autoare – Oana Georgescu, jurnalist si Iuliana Marciuc, realizatoarea si prezentatoarea emisiunii de succes de la TVR 2 –  au transpus, astfel, in povesti, cele aproape 30 de subiecte fascinante selectate din seria de emisiuni de succes din perioada 2015 – 2019, cu actualizari si noi informatii.

Iuliana Marciuc, despre noua aparitie editoriala: „Ideea unui nou volum a venit firesc, pentru ca emisiunea „Destine ca-n filme”, un proiect superb, inceput in urma cu sapte ani, continua sa transmita povesti de viata, care mai de care mai interesante si captivante, cu eroi adevarati, oricand modele pentru mine si pentru voi. Am invatat enorm de la toti cei pe care, de-a lungul acestor ani, i-am intervievat. Pe o parte dintre ei ii veti reintalni in paginile acestei carti. Si daca la momentul transmisiei pe TVR 2 ati ratat povestea, acum iata aveti ocazia sa o retraiti. Va doresc lectura placuta si va multumesc pentru dragostea cu care ma primiti, de 30 de ani, in casele dumneavoastra!”.

Emisiunea „Destine ca-n filme” este difuzata in prime time, pe TVR 2.

Credit foto: Ioana Chirita