Comunicate

Loredana si Junii Sibiului incheie seria „Cantecele Muntilor” 2022 la TVR 1

Partea a sasea si ultima a inregistrarilor de la Festivalul de Folclor „Cantecele Muntilor” Sibiu 2022 ne aduce show-ul incendiar semnat „Loredana si Junii Sibiului”. Iuliana Tudor ni-l prezinta duminica, 2 octombrie, ora 21:00, la TVR 1.

Cele mai reprezentative ansambluri si voci ale folclorului romanesc, alaturi de ansambluri din intreaga lume ne-au umplut ultimele cinci seri de duminica de ritmuri, culoare si bucurie. In prima duminica din octombrie, Iuliana Tudor incheie in forta seria inregistrarilor de la Festivalul de Folclor „Cantecele Muntilor”, Sibiu 2022, cu un concert extraordinar – „Loredana si Junii Sibiului”. Spectacolul se vede la TVR 1, de la ora 21:00, dar si in afara granitelor tarii, prin intermediul TVR International, la aceeasi ora.

Un proiect inedit in care melodii reprezentative din folclorul romanesc, cantece lautaresti se impletesc cu dansuri din folclorul international, ritmuri rock si dueluri muzicale. Astfel ar putea fi descris, in cateva cuvinte, spectacolul incendiar oferit de Loredana si Junii Sibiului pe scena de la Sibiu. Printre invitatii lor se numara artisti precum Robert Tarnaveanu, Mihai Teaca, tambalistul Catalin Iancu, taragotistul Adrian Neamtu, Andreea Haisan, Gabriel Dumitru, Oana Tomoiaga, Paul Ananie, Alexandru Bradatan.

Festivalul International de Folclor „Cantecele Muntilor” este un proiect cultural care transforma Sibiul intr-o veritabila capitala a folclorului si traditiilor de pretutindeni. 600 de artisti din tara si din strainatate au raspuns prompt invitatiei organizatorilor si in acest an. Consiliul Judetean Sibiu si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale „Cindrelul – Junii” Sibiu au organizat a 47-a editie a Festivalului International de Folclor „Cantecele Muntilor”, in perioada 2-8 august 2022, la Sibiu. Televiziunea Romana este coproducator al festivalului si difuzeaza cele mai frumoase dintre spectacolele desfasurate la Sibiu.

foto: Iuliana Tudor, FB Centrul Creatiei Junii Sibiu, FB Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului