Comunicate

„Ma bucur ca nu m-am lasat dezvrajit de Paris” – Luca Niculescu, primul invitat al noului sezon „Nocturne”, la TVR 1

Ambasador al Romaniei in Franta timp de 6 ani, acum secretar de stat la MAE. Luca Niculescu deschide noul sezon „Nocturne” luni, 19 septembrie, ora 23.00, la TVR 1. Cu Marina Constantinescu „la brat”, ne plimba prin copilaria si cariera lui si, desigur, prin cele mai frumoase locuri din capitala Frantei.

Emisiunea „Nocturne” revine cu nou sezon la TVR 1 incepand de luni, 19 septembrie. Alaturi de Marina Constantinescu, facem inca un pas pe drumul cunoasterii elitelor din cele mai diverse domenii, o umila reverenta in fata lor si a valorilor pe care le urmeaza, fara exceptie, in aceasta lume tot mai superficiala.

Marina Constantinescu ne propune sa desiram ghemul povestilor din spatele cortinei, acolo unde reflectoarele nu bat prea puternic si unde doar cei privilegiati ajung.

Prima intalnire din acest sezon este cu Luca Niculescu, fost jurnalist de radio si televiziune, cel care ne-a reprezentat cu demnitate si profesionalism in functia de Ambasador al Romaniei in Franta vreme de 6 ani si care, astazi, din postura de secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, coordoneaza procesul de aderare a tarii noastre la OCDE*. Urmarim editia „Nocturne” cu Luca Niculescu luni, 19 septembrie, ora 23.00, la TVR 1.

„N-a fost fara emotie intalnirea cu Televiziunea Romana, pentru ca am avut ocazia sa redescopar locul in care am lucrat cu multa placere, acum aproape 15 ani. Am intalnit colegi si colege cu care am colaborat, inclusiv regizorul Aurel Badea. Marea bucurie a fost sa stau de vorba, timp de aproape o ora, cu Marina Constantinescu, o partenera de dialog care stie sa te ghideze ca nimeni altul intre diferite teme si subiecte – de la timpul prezent, la timpuri disparute, intre istoria mare si istoria personala, totul cu naturalete si farmec”, descrie Luca Niculescu revederea cu Televiziunea Romana si oamenii ei.

Dincolo de responsabilitatile coplesitoare, Luca Niculescu ramane o persoana calda, care si-a pastrat acelasi ton senin al omului de radio francofon. Cu Marina Constantinescu „la brat”, ne plimba prin copilaria lui, prin cariera lui si, desigur, prin cele mai frumoase locuri din capitala Frantei: „Ma bucur ca nu m-am lasat dezvrajit de Paris. Totul acolo mi se pare minunat!”, marturiseste invitatul.

De ce se considera Luca Niculescu „un om norocos”

Povestea strabunilor comercianti (unii scoliti chiar la Manchester), a bunicii de la Paris, pe care a cunoscut-o abia dupa Revolutia din 1989, a „titlului” oferit complice de propria familie, unul cu rezonanta regala si care trebuia ferit de urechile comunistilor, cel de Luca al V-lea si multe alte amintiri fac din invitatul „Nocturnelor”, dupa cum el insusi recunoaste, „un om norocos”.

Si legatura sa cu spiritismul reprezinta un alt bun prilej de aduceri aminte si amuzament. Insa, cel mai bine, va invitam sa pornim si noi, luni seara, de la ora 23.00, in aceasta calatorie ghidata de Marina Constantinescu, prin locuri si timpuri epice.​

Realizator: Marina Constantinescu

Regizor artistic: Aurel Badea

Redactor: Oana Cucuruzeanu