Comunicate

Maestri ai dialogului jurnalistic, gazde in noul sezon „Dincolo de alb si negru”

Din 19 septembrie, de la ora 19.00, premiere ale dezbaterilor „Dincolo de alb si negru” se vad la TVR 1. Mihai Radulescu, Catalin Sava, Marius Constantinescu, Mihaela Craciun, Marian Voicu, Laurentiu Ciocazanu, Mirela Nagat i se alatura lui Catalin Stefanescu, ca moderatori.

Ne-am obisnuit deja, la „Dincolo de alb si negru”, cu dialoguri spectaculoase si cu invitati deosebiti, oameni de referinta in domeniile lor. Toamna aceasta, odata cu debutul sezonului 2 al programului, realizatorii propun o schimbare care aduce un plus de consistenta. In acelasi decor, in ipostaza de gazde ale editiilor emisiunii, lui Catalin Stefanescu i se alatura, in calitate de moderatori alternativi, cativa dintre cei mai buni jurnalisti ai Televiziunii Romane: Mihai Radulescu, Catalin Sava, Marius Constantinescu, Mihaela Craciun, Marian Voicu, Laurentiu Ciocazanu, Mirela Nagat. „Dincolo de alb si negru” revine in grila TVR 1 pe 19 septembrie, fiind difuzata de la ora 19.00, de luni pana joi.

Echipa emisiunii ne asigura ca subiectele vor fi din cele mai diverse zone – cultura, social, sanatate, mediu, economie, diaspora. Iar in platou vin si in aceasta toamna invitati speciali, oameni de la care avem de invatat, prea putin mediatizati. Iar cei opt moderatori aduc, pe rand, experienta acumulata in atatia ani de presa, modul personal de a pune intrebari si felul special in care fiecare dintre ei stie sa-si puna in valoare invitatii. Cu alte cuvinte, formula emisiunii se extinde, mentinand standardele calitatii jurnalistice, iar demersul de a oferi telespectatorilor dialoguri consistente, spumoase si interesante continua si in acest sezon.

„Intr-o lume a manipularii, in care adevarul este din ce in ce mai greu de identificat, intr-o lume in care politica si economia ajung sa ne ocupe majoritatea timpului, TVR 1 propune un alt fel de dialog. La „Dincolo de alb si negru” nu se discuta lucrurile la extreme, numai in alb sau negru, ci incercam sa surprindem nuantele si sa explicam fenomenele, directiile, evenimentele, pe intelesul fiecaruia. Auzim si citim mereu afirmatii de genul „ierarhiile s-au inversat” sau „nu avem valori”. Noi venim sa va spunem ca avem valori, avem oameni deosebiti si incercam sa-i facem cunoscuti prin intermediul acestei emisiuni si al jurnalistilor care o realizeaza. Nu e un demers usor, dar este menirea Televiziunii publice sa faca acest lucru si suntem convinsi ca publicul va aprecia atat diversitatea temelor abordate, cat si calitatea invitatilor”, ne spune Ioana Muresan, producator al emisiunii.

Lansata in aceasta primavara ca o serie de intalniri cu personalitati mai cunoscute sau mai putin cunoscute, dar care-si duc meseria la nivel de arta, „Dincolo de alb si negru” este o pledoarie pentru gandire. Despre invitatii sai, Catalin Stefanescu – moderator in primul sezon al emisiunii – spunea ca „ne invata ca trebuie sa gandim cu mintile noastre, sa le punem la lucru. Pentru ca e o perioada cand a gandi cu propria minte e un act extrem de necesar si salvator”.