Evenimente

Mestesugul starii de bine se deprinde in „Atelier de sanatate”, la TVR 1 (din 9 mai, ora 13.00)

Mestesugul starii de bine se deprinde in „Atelier de sanatate”, la TVR 1

Smaranda Vornicu-Shalit ne propune o noua emisiune pe teme de sanatate si actualitate medicala. In fiecare zi, de luni pana vineri, in direct la TVR 1, profesionisti din domeniul sanatatii, dar nu numai, ne aduc informatii, recomandari si solutii pentru sanatatea noastra. Deschidem „Atelierul de sanatate” pe 9 mai, ora 13.00.

In „Atelier de sanatate”, Smaranda Vornicu-Shalit, realizator si moderator al emisiunii-magazin, invita, de luni pana vineri, de la ora 13.00, specialisti cu notorietate, care sa explice pe intelesul tuturor subiecte din acest domeniu de maxim interes pentru fiecare dintre noi. Sfaturi si recomandari practice, demonstratii live, raspunsuri la intrebarile adresate de telespectatori completeaza formatul dinamic al „Atelierului de sanatate”.

„Sanatatea este o preocupare de interes maxim pentru majoritatea romanilor. Este si firesc sa fie asa, iar corpul nostru are grija sa ne aminteasca acest lucru ori de cate ori facem excese, ne expunem stresului sau uitam de echilibrul care poate preveni afectiuni sau situatii de risc. Ne dorim sa vorbim despre sanatate in termeni limpezi, sa aducem informatie utila cu privire la preventie, diagnostic si tratament, sa fim in permanent dialog cu telespectatorii”, declara Smaranda Vornicu-Shalit, realizator si moderator al emisiunii-magazin „Atelier de sanatate”. Mai mult, „echipa emisiunii, alcatuita din jurnalisti cu experienta indelungata in domeniu, va ghida publicul prin multitudinea de date complexe si noutati din acest domeniu atat de important. Nu o putem spune niciodata indeajuns: sanatatea este nepretuita! In atelierul nostru, vom invata impreuna cum sa o pastram si cum sa ii dam stralucire, in deplin acord cu noi insine si cu tot ceea ce ne inconjoara”, adauga realizatoarea.

Rubrica „Mic dictionar de termeni medicali” ofera elemente de baza legate de anatomia si fiziologia corpului uman si de afectiuni, semne clinice sau simptome frecvent intalnite. Informatiile de ultima ora cu privire la tehnologii, investigatii, metode de tratament aparute in Romania si in lume le vom afla in rubrica „Frontierele medicinei”. Temele de psihologie, bunastare, relaxare, medicina holistica isi gasesc locul in rubrica „Eu pot”.

Daca vrem sa stim cum sa reactionam corect in diverse situatii cu care ne intalnim in viata de zi cu zi (rani usoare, mici arsuri, infestarea cu diferiti paraziti  etc.) pana sa ajungem la medic, primim informatiile necesare de la specialisti in rubrica „De stiut”, iar despre terapiile alternative aflam din reportajele dedicate acestora. „Secretele plantelor” ne ajuta sa ne reconectam la natura si sa ne bucuram de nenumaratele beneficii pe care ni le ofera lumea vegetala. Pentru recomandari si demonstratii legate de domeniul medical si cele conexe (prim ajutor, nutritie, fitness), urmarim zilnic „Un mar pe zi”.

Smaranda Vornicu-Shalit este jurnalist, producator TV si absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie Bucuresti. A coordonat, realizat si moderat mai multe productii de televiziune: „De la A la… infinit”, „Deschideti poarta soarelui”, „Cerbul de Aur – Generatii”, „New European Songbook 2021”.