Comunicate

„Mihai Tatulici – un jurnalist norocos” deschide noul sezon „Dosar Romania”

Lumea fabuloasa din spatele camerelor de filmat, dezvaluita intr-un interviu impresionant realizat de Razvan Butaru, face subiectul primelor doua episoade „Dosar Romania”. Editia speciala se vede pe 9 si 16 octombrie, de la ora 18.00, la TVR 1.

Si in aceasta toamna, TVR 1 redeschide „Dosar Romania”, un dosar ce cuprinde trecutul, prezentul si, poate, viitorul acestei tari. Debutul noului sezon ne pune fata in fata, intr-o editie speciala in doua episoade, cu un personaj care si-a pus amprenta asupra modului in care se face presa in tara noastra, realizatorul de emisiuni Mihai Tatulici. Intr-un interviu realizat de Razvan Butaru, ascultam o poveste fascinanta, parte a istoriei ultimilor 45 de ani, a unui om care s-a autointitulat „singur intre doua veacuri”, dar care s-a dovedit un jurnalist… norocos. Il redescoperim – poate altfel decat asa cum il stiam cu totii – duminica, pe 9, respectiv pe 16 octombrie, de la ora 18.00 (redifuzate pe 10 si 17 octombrie, de la 22.00), in primele doua episoade ale noului sezon „Dosar Romania”, la TVR 1.

„Mihai Tatulici vine sa ne dezvaluie multe dintre cele ce au stat la baza carierei si succesului sau, povestea lui dezvaluind un tip carismatic – in acealsi timp detestat si iubit, contestat sau adulat, dar, in orice caz, un tip de succes –, realizator al unor programe de televiziune, creator de televiziuni sau al unor grile de televiziune cu emisiuni si continut de succes. Peste toate acestea, intalnim istorii dure, tratate cu mult umor de catre Mihai Tatulici, un personaj care se autodefineste histrionic, lipsit de modestie, laudaros, dar care nu vrea sa mai continue cu propria-i descriere, pentru ca ’ar trebui sa vorbeasca numai despre calitati si ii este rusine’”, ne introduce producatorul tv Razvan Butaru in subiectul editiei speciale „Dosar Romania” de la TVR 1.

„Mihai Tatulici – un jurnalist norocos” este interviul propus de Razvan Butaru pentru duminica, 9 octombrie, de la ora 18.00 – cu reluare luni, 10 octombrie, ora 22.00, la TVR 1, un material jurnalistic in care ne este dezvaluita lumea fabuloasa din spatele camerelor de filmat.

Si de-a lungul episoadelor „Dosar Romania” din noul sezon, jurnalistii TVR investigheaza situatii uluitoare, poate prea putin mediatizate, ce ne vor pune pe ganduri, trag semnale de alarma asupra unor cazuri ce necesita solutionari, ne spun povesti tulburatoare, ce merita urmarite.

Dupa editiile semnate de Razvan Butaru, Codruta Angelescu ne va dezvalui motivele pentru care populatia tarii scade constant si, evident, reprecursiunile acestei stari de fapt. Catalin Apostol scoate la lumina povestea unui catun fara curent electric, una dintre cele peste o mie de localitati din Romania care nu au beneficiat vreodata de energie electrica. Iulia Stoian ne arata ilegalitatile comise la refacerea Caii Eroilor din Targu Jiu, care impieteaza direct asupra ansamblului Brancusi, singura creatie de asemenea anvergura a sculptorului, a carei trecere in patrimoniul UNESCO este pusa in pericol. Gabriel Geamanu si Gabriela Avram deschid o mini-campanie a oraselor de la Dunare aflate pe cale de disparitie, primele prezentate fiind localitatile Corabia si Sulina. Tot Gabriel Geamanu ne propune o investigatie despre Complexul Energetic Oltenia, un dosar extins cu tot ceea ce inseamna exploatarea lignitului, exploatare miniera la suprafata: datorii acumultate, problemele sociale, termocentrale care functioneaza sub capacitatea normala, dar si viitorul regiunii, solutiile alternative pentru cei care lucreaza la CE Oltenia – totul in doua episoade „Dosar Romania” din aceasta toamna. La randul ei, Cristina Tilica a mers la Baia de Aries, locul unde exploatarea aurului a fost oprita fara a se lua in calcul ce se va intampla cu o categorie sociala mono-industriala: neexistand niciun plan de a pune ceva in loc, zona se confrunta cu o lipsa crunta a locurilor de munca, ceea ce duce la un exod al populatiei in afara tarii. Si tot Cristina Tilica a realizat un documentar despre generatia copiilor singuri acasa, povestea dramatica a copiilor care cresc fara parintii plecati la munca, in strainatate.

Noi „file” din „Dosar Romania” asteapta sa fie descoperite din 9 octombrie, in fiecare duminica, de la ora 18.00, respectiv luni, de la 22.00 (in reluare), la TVR 1.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/10/Razvan-Butaru_2.jpg