Comunicate

MOL Romania finanteaza cu 400.000 de lei proiecte de terapie emotionala si interventii psihosociale pentru copii cu nevoi speciale sau suferinzi de boli cronice

MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au anuntat editia a 12-a a Programului MOL pentru sanatatea copiilor, program in cadrul caruia ONG-urile pot obtine finantare pentru proiecte de terapie emotionala si interventie psihosociala adresate copiilor cu boli cronice sau cu nevoi speciale.

La aceasta editie, fondul total alocat pentru sustinerea proiectelor este de 400.000 de lei, ridicand astfel la 4 milioane de lei suma finantarilor totale alocate de la inceputul acestui program, in urma cu 12 ani.

In cadrul celor 11 editii anterioare ale Programului, au fost finantate 209 proiecte cu peste 3,6 milioane de lei, numarul beneficiarilor depasind 11.500.

 2 noiembrie 2020, Cluj – MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate anunta inceperea celei de-a 12-a editii a Programului MOL pentru sanatatea copiilor, destinat organizatiilor non-guvernamentale care deruleaza proiecte de terapie emotionala sau interventii psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau cei cu boli cronice.

La editia din acest an a Programului MOL pentru Sanatatea Copiilor sunt disponibile fonduri totale de 400.000 de lei. Suma maxima care poate fi accesata pentru finantarea unui proiect este de 25.000 de lei. ONG-urile interesate pot formula online o solicitare de finantare pana la data de  2 decembrie.

In cadrul evenimentului de lansare a noii editii a Programului, care anul acesta a fost organizat online,  ONG-urile care au beneficiat de finantare in cadrul editiei precedente au prezentat rezultatele proiectelor derulate in perioada decembrie 2019 – octombrie 2020. In mod special, discutia s-a axat pe modalitatile in care ONG-urile si-au adaptat metodele si proiectele la restrictiile generate de contextul pandemic. Cei prezenti au impartasit din experienta dobandita in acest an si au vorbit despre impactul situatiei actuale asupra muncii lor.

Dintre cele 18 organizatii care au obtinut finantare in 2019, sapte au finalizat proiectele propuse si sapte se afla in diferite faze de implementare, adaptand modalitatile si metodele initiale ori gasind solutii noi, compatibile cu conditiile neprevazute la planificare. Doua proiecte de tabere terapeutice urmeaza a fi reprogramate, iar alte doua proiecte vor fi restructurate. In cadrul proiectelor finalizate sau in curs de derulare in decursul celor 11 luni, peste 500 de copii cu nevoi speciale au beneficiat de activitati de terapie prin arta – muzica si muzica asistata, art-terapie Phronetic, art-terapii combinate (prin utilizarea desenului, modelajului, picturii sau a colajului), dans si miscare si jocuri de rol; terapii asistate de animale; terapii emotionale – teatru si confectionare de masti, terapie prin povesti si povesti terapeutice.

„Pandemia izbucnita la inceputul acestui an ne-a adus pe toti in fata unor provocari majore, fara precedent. Acestea au accentuat dificultatile pe care le traversau, zilnic, copiii cu nevoi speciale, cei cu dizabilitati sau boli cronice, precum si familiile lor. A fost nevoie de o regandire corespunzatoare a interventiilor pentru acestia, iar specialistii din organizatiile partenere au dat dovada de mult profesionalism si s-au adaptat la noile conditii. MOL Romania ramane in continuare alaturi de cei care dezvolta proiecte pentru a genera o schimbare in bine in vietile micilor beneficiari.”, a declarat Camelia Ene, CEO si Country Chairman al MOL Romania.

Prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor, organizatiile non-guvernamentale pot beneficia de o suma de maximum 25.000 lei sub forma de pre-finantare pentru un proiect ce urmeaza sa fie implementat in perioada februarie – august  2021. Termenul-limita pentru inscrierea online a cererilor de finantare este 2 decembrie 2020, iar fondul total al sponsorizarilor este de 400.000 lei. De la lansare si pana in prezent, prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 3.642.000 lei ONG-urilor pentru derularea a 209 de proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala, incluzand peste 11.500 de beneficiari in activitatile lor.

In pofida contextului generat de pandemie, MOL Romania ramane partenerul de incredere al comunitatilor si continua implicarea sociala in sprijinul categoriilor vulnerabile.