Evenimente

MOL Romania sustine tineri din medii defavorizate printr-o noua editie a programului „Permis pentru viitor”

MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au anuntat cea de-a sasea editie a programului „Permis pentru viitor”, prin care acopera costurile obtinerii permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate.

Termenul de depunere a solicitarilor de finantare este 23 ianuarie 2021.

De la inceputul acestui program, 80 de tineri au finalizat cu succes cursurile, iar alti 71 de beneficiari continua studiile sau sunt programati pentru examen.

26 noiembrie 2020, CLUJ-NAPOCA – Programul „Permis pentru viitor”, organizat de Fundatia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de MOL Romania, a ajuns la cea de-a sasea editie. Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obtinerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o conditie sau poate fi un avantaj in obtinerea unui loc de munca sau in mentinerea si extinderea atributiilor de serviciu existente.

Persoanele eligibile pentru finantare sunt tinerii cu varsta intre 17 si 25 de ani care doresc sa obtina permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze si tramvaie.

Solicitarile de finantare pot fi transmise online sau prin posta pana la data de 23 ianuarie 2021.

„Tinerii aflati la inceput de drum se confrunta cu multe dificultati, mai ales atunci cand provin din medii defavorizate. Dificultatile sunt accentuate de perioada de criza generata de pandemie. MOL Romania intelege acest context si vine cu bucurie alaturi de tinerii care au nevoie de resurse si de sprijin, printr-o noua editie a Programului Permis pentru viitor. Interesul manifestat pentru acest program a crescut cu fiecare editie, ceea ce ne-a demonstrat utilitatea sa. MOL Romania ramane partenerul dedicat al comunitatilor si vom continua sa fim implicati si prezenti acolo unde este nevoie de noi”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL Romania.

In cadrul evenimentului online de lansare a editiei din acest an a programului, sase tineri care au beneficiat de sprijin financiar la editiile anterioare si au obtinut permis de conducere, au vorbit despre experienta lor in accesarea facilitatilor oferite prin program si despre realizarile lor ca posesori de carnet de sofer.

Conditiile actuale au creat adevarate obstacole in calea realizarii celor planificate pentru acest an, dar nu m-au impiedicat deloc sa studiez, sa ma pregatesc bine din timp. Obtinand si finantare pentru plata taxelor, m-am inscris imediat dupa redeschiderea scolii de soferi, iar in cel mai scurt timp posibil am finalizat cursurile si am luat cu succes examenul. Este de fapt o calificare intr-o meserie care ma ajuta in viata“, a declarat Fekete Előd, primul beneficiar al editiei trecute care a obtinut permis.

De la inceputul acestui program, 80 de tineri au finalizat cu succes cursurile: 69 au obtinut permis de categoria B, 8 categoria C, o tanara are carnet categoria B pentru automobil adaptat, un tanar a luat examenul pentru categoria B96 (ce permite suma MMA autoturism + rulota/remorca pana la limita de 4.250 kg), si un tanar are permis pentru tractoare agricole. Alti 71 de beneficiari continua studiile sau sunt programati pentru examen.

„Timp de doua luni primim inscrieri atat online cat si prin posta, in functie de optiunea solicitantilor, si asiguram informare permanenta pentru cei interesati. Completarea corecta a formularului simplu de inscriere si anexarea celor cinci documente obligatorii sunt conditiile intrarii in acest concurs de proiecte. Constituie un avantaj o adeverinta din partea unui angajator care ofera un loc de munca in cazul in care solicitantul va poseda permis de conducere, si, de asemenea constituie un avantaj o recomandare din partea unui ONG sau a unei institutii care sustine necesitatea finantarii”, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Formularul de inscriere si alte detalii se gasesc pe site-urile www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro.