Evenimente Teatru si Film

Nationalul craiovean initiaza GALA COMUNITATII CULTURALE

Finalul anului 2022 a adus dupa sine un scurt bilant al anilor ce au trecut poate prea repede, in valtoarea sanitara ce s-a declansat in martie 2020.
In ciuda pandemiei ce a supus la tacere intreaga lume, Nationalul craiovean a reusit sa construiasca o multitudine de proiecte relevante pentru comunitatea locala, pentru breasla teatrala, pentru artisti.
Ultimii trei ani au pozitionat Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova drept initiator al unor programe ce impun noi mijloace de comunicare si exprimare artistica, atat de necesare in perioade marcate de dezastre sociale si situatii in care viata si sanatatea omenirii sunt puse la grea incercare.
Asemeni Nationalului craiovean, si celelalte institutii culturale din Municipiul Craiova au derulat proiecte si evenimente relevante in comunitatea locala si nationala: Opera Romana Craiova, Teatrul pentru copii si tineret Colibri Craiova, Filarmonica Oltenia, TRADEM – Casa de Cultura „Traian Demetrescu” Craiova, Ansamblul Folcloric „Maria Tanase” Craiova, Muzeul de Arta Craiova, Muzeul Olteniei Craiova, Biblioteca Judeteana „Alexandru si Aristia Aman” Dolj si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj.
Prin urmare, Nationalul Craiovean a considerat acest sfarsit de an un bun prilej pentru a fi alaturi de toate institutiile de cultura craiovene, intr-o gala care va celebra reusitele profesionale ale tuturor celor noua institutii de cultura. Artistii independenti sunt de asemenea parte relevanta a identitatii culturale a unui oras care isi propune o dezvoltare durabila in sfera spirituala mai ampla.
De asemenea, GALA COMUNITATII CULTURALE este un bun prilej de a suda o comunitate puternica in jurul institutiilor de cultura din Craiova.
Evenimentul va avea loc joi, 15 decembrie 2022, ora 19:00, pe scena Salii „Amza Pellea” a Teatrului National „Marin Sorescu”.
Se anunta a fi o seara speciala, dedicata nu numai mediului cultural, ci si tuturor celor care au contribuit la desfasurarea proiectelor Teatrului National „Marin Sorescu”, reprezentanti ai mediului privat, colaboratori si institutii partenere.

Institutii participante la GALA COMUNITATII CULTURALE, alaturi de Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova
1. Opera Romana Craiova
2. Teatrul pentru copii si tineret „Colibri” Craiova
3. Filarmonica Oltenia
4. TRADEM – Casa de Cultura „Traian Demetrescu” Craiova
5. Ansamblul Folcloric „Maria Tanase” Craiova
6. Muzeul de Arta Craiova
7. Muzeul Olteniei Craiova
8. Biblioteca Judeteana „Alexandru si Aristia Aman” Dolj
9. Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj

TEATRUL NATIONAL „MARIN SORESCU” CRAIOVA
https://tncms.ro
https://www.facebook.com/tncms.oficial
https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova

Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova este unul dintre cele mai importante teatre din tara, cu o traditie de peste 170 de ani si cu o activitate internationala de prestigiu a carei lunga si bogata istorie a culminat cu spectacolele legendare ale lui Silviu Purcarete, prezentate in cadrul celor mai importante festivaluri de teatru din intreaga lume dar si cu imensul succes international al Festivalului Shakespeare, care aduce in Romania spectacole de pe cinci continente, la fiecare doi ani.

Acum, cu o viziune contemporana, teatrul abordeaza perspectivele prezente si viitoare, adresandu-se unui spectru din ce in ce mai larg de public, in conformitate cu provocarile actuale.