Teatru si Film

„Navete culturale” pentru marile spectacole din cadrul Festivalului International Shakespeare de la Craiova

Continuand traditia deja celebrelor „Navete culturale” pe care Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova le organizeaza de mai bine de doi ani, Nationalul craiovean lanseaza alte sase editii ale acestui indragit program, in cadrul Festivalului International Shakespeare, care va avea loc la Craiova, intre 19 si 29 mai 2022.

Astfel, iubitorii de teatru din Bucuresti vor putea calatori la Craiova in scop cultural pentru a vedea productii realizate de mari regizori internationali: Robert Lepage, Oskaras Korsunovas, Silviu Purcarete. De asemenea, va exista o naveta culturala pentru show-ul „Tiger Lillies joaca Hamlet” dar si o naveta culturala pentru premiera spectacolului „Richard al III-lea” realizat de catre Laszló Bocsardi cu Sorin Leoveanu in rolul titular.

Concret, spectatorii din Bucuresti care doresc sa vada cele mai importante productii din cadrul Festivalului International Shakespeare si nu au posibilitatea de a se deplasa la Craiova pot opta pentru a calatori cu autocarul pus la dispozitie de catre Nationalul craiovean.

Plecarea se va face de la Teatrul National din Bucuresti. Spectacolele sunt programate la ora 19:00. Dupa spectacol, autocarul se va intoarce in Bucuresti cu „navetistii culturali”.

Pretul biletului (250 lei) include transportul tur-retur cu autocarul si biletul la spectacol. De asemenea, in orele de pana la spectacol, spectatorii pot participa si la restul manifestarilor cuprinse in programul festivalului.

Navetele culturale pentru Festivalul International Shakespeare, Craiova

1. joi, 19 mai 2022, ora 13:00 – Naveta culturala pentru spectacolul 887 realizat de catre Robert Lepage, Compania Ex Machina, Quebec, Canada
Trailer spectacol: https://youtu.be/B3mPXPkiJtk
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1115

2. vineri, 20 mai 2022, ora 13:00 – Naveta culturala pentru spectacolul 887 realizat de catre Robert Lepage, Compania Ex Machina, Quebec, Canada
Trailer spectacol: https://youtu.be/B3mPXPkiJtk
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1116

3. Duminica, 22 mai 2022, ora 13:00 – Naveta culturala pentru spectacolul Othello realizat de catre Oskaras Korsunovas, OKT, Vilnius, Lituania
https://www.okt.lt/en/plays/othello/
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1117

4. Marti, 24 mai 2022, ora 13:00 – Naveta culturala pentru spectacolul Macbett realizat de catre Silviu Purcarete, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj
Trailer: https://youtu.be/XofqOJuL5Qw
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1118

5. Sambata, 28 mai 2022, ora 13:00 – Naveta culturala pentru spectacolul Tiger Lillies joaca Hamlet, regia Martin Tulinius, spectacol prezentat de Compania Tiger Lillies si Teatrul Republique, Copenhaga, Danemarca
https://www.tigerlillies.com/hamlet
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1119

6. Duminica, 29 mai 2022, ora 13:00 – Naveta culturala pentru spectacolul Richard al III-lea, regia Laszló Bocsardi, co-productie Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova si Festivalul International Shakespeare – PREMIERA!
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1101

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/05/Naveta-culturala.-Festivalul-Shakespeare.-poster.jpg

Cea de a XIII-a editie a Festivalului International Shakespeare va avea loc la Craiova in perioada 19-29 mai 2022 si este organizata, ca in fiecare an, de Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova si Fundatia Shakespeare.

Peste 160 de evenimente: spectacole de teatru, performance-uri, instalatii multimedia, spectacole de teatru VR, concerte, proiectii de film in aer liber, lansari de carte, conferinte si dezbateri vor avea loc in 20 de spatii (indoor & outdoor) din Craiova, intr-un eveniment de mare tinuta artistica ce se adreseaza atat celor mai fini cunoscatori ai teatrului international cat si publicului larg.

„Ce inseamna Festivalul Shakespeare de la Craiova? O minune. Nascuta din iubire, salvata din pasiune si – acum, iata – implinita prin continuitate. Abia astazi, cand atatea evenimente de peste tot au disparut sau si-au pierdut seva, intelegem ca visul lui Emil Boroghina dureaza, renaste, e la clipa unui unui nou inceput. Iar noi toti avem prilejul de a fi parte din el. Ce dar frumos! Ce sarbatoare a spiritului! Ce gest de pretuire a valorilor teatrului mondial: de la Wilson la Dodin, de la Lepage la Ostermeier, de la Declan Donnellan la Silviu Purcarete! Putine, foarte putine festivaluri de oriunde au reunit o asemenea galerie de personalitati. Inca si mai putine incearca sa le adauge altele si altele, ale unor noi generatii. Este vocatia celor care, din doi in doi ani, transforma Craiova intr-o insula shakespeareana. Victoria lor devine atunci un triumf al teatrului romanesc pe marea scena a lumii.”
Octavian Saiu, critic de teatru, eseist si profesor universitar

Cea de a XIII-a editie a Festivalului International Shakespeare, Craiova este organizata de Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova si Fundatia Shakespeare.

Parteneri principali ai evenimentului: Primaria Craiova si Consiliul Local Municipal

Finantatori: Ministerul Culturii, Consiliul Judetean Dolj.

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Sponsori: Electroputere Mall, Distributie Oltenia, Epson, Romfer Trans, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Volvo.

Parteneri: Valletta Towers, Teatrul pentru copii si tineret „Colibri”, Casa de Cultura a Studentilor Craiova, Filarmonica Oltenia, Opera Romana Craiova, Universitatea din Craiova, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L Caragiale” Bucuresti, Institutul Cultural Roman, Uniunea Teatrala din Romania.