Comunicate

O calatorie prin universul unor minti sclipitoare, la „Exclusiv in Romania”

Alaturi de echipa „Exclusiv in Romania”, ajungem in locul unde tocmai a fost produsa cea mai mare putere creata vreodata pe Pamant si traim din plin aventura cunoasterii. Duminica, 4 octombrie, de la ora 15:30, la TVR 1. 

Echipa „Exclusiv in Romania” porneste, pe 4 octombrie, intr-o calatorie mai putin obisnuita, prin universul unor minti sclipitoare. Cristi Tabara si echipa sa ne asteapta la o noua editie a emisiunii care cauta pe meleagurile noastre frumuseti unice in lume, oameni ale caror idei uimesc lumea, obiceiuri si delicii culinare ca la nimeni altii, duminica, de la ora 15:30, la TVR 1. 
Ajungem, alaturi de echipa calatorilor „Exclusiv in Romania”, in locul unde tocmai a fost produsa cea mai mare putere creata vreodata pe Pamant si traim din plin aventura cunoasterii. La doi pasi de Bucuresti, gasim centrul de cercetare de la ELI – NP, cu laserul de la Magurele. Ai intalnim pe oamenii de stiinta romani si straini care lucreaza aici si aflam ce inseamna reusita lor fara precedent, dar si care pot fi aplicatiile ei practice. 
Ne continuam drumul pe platforma Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei” si descoperim rolul pe care cei de aici il joaca in marile centre de cercetare ale lumii. Patrundem in tainele uimitoare ale fizicii aplicate, aflam ce inseamna criminalistica nucleara si ce legatura exista intre razele gama si obiectele din viata noastra de zi cu zi, dar şi alte multe informatii surprinzatoare.
Imagini spectaculoase, informatii utile si povesti fantastice – toate acestea si multe altele, intr-o noua intalnire cu Cristi Tabara si echipa „Exclusiv in Romania”, duminica, 4 octombrie, de la 15:30, la TVR 1.