Comunicate

O emisiune noua la TVR 2: „Educatie la inaltime”

Din 25 martie, de la ora 17:00, in fiecare vineri, TVR 2 va invita sa urmariti un program inedit, apreciat de elevi: „Educatie la inaltime”.
V-ati inchiput vreodata ca veti putea asista la un curs despre relatia om – animale salbatice, in direct, dintr-un loc de poveste precum Muntii Tarcu? Dar sa aflati despre civilizatiile stravechi si zeitatile lor care personificau soarele, intr-o lectie live de la Sarmizegetusa Regia, capitala regatului dac? In fiecare vineri, de la ora 17:00, la TVR 2, elevii, si nu numai, sunt invitati sa urmareasca un proiect inovator de invatare cu ajutorul tehnicilor si metodelor adaptate noilor realitati. Gandit initial ca un proiect pilot pentru trei scoli rurale din judetul Hunedoara, “Educatie la inaltime” a fost lansat in anul 2020 in mediul online si prezinta prin mijloace tehnice exceptionale (drone) locuri uimitoare din Romania. In primavara anului 2021, proiectul a fost extins la nivel national in urma parteneriatului cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabila din cadrul Secretariatului General al Guvernului Romaniei si a colaborarii cu Aspire Teachers si Asociatia Cartierul Creativ Carolina.
Lectiile au atras imediat atat profesorii, elevii din toata tara, cat si atentia mass-media. In scurt timp in proiect s-au inscris peste 1.000 de scoli si 2.500 de profesori din toata tara si din Republica Moldova. Peste 30.000 de elevi au urmarit lectie cu lectie traseul national „Educatie la inaltime”, care i-a purtat in Delta, la locul de varsare a Dunarii in mare, in Maramures, la cea mai mica scoala din Romania, pe culmile muntilor Bucegi, la Memorialul de la Sighet, intr-un parc eolian din Dobrogea, in tinutul Fagarasului, la Mausoleul de la Marasesti si in “Sahara” Olteniei.

Nu ratati: In fiecare vineri, de la ora 17:00, TVR 2 va invita sa urmariti „Educatie la inaltime”.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/03/educatie-la-inaltime-bun.jpg

Adauga comentariu

Faceți clic aici pentru a posta un comentariu