Teatru si Film

O premiera marca Silviu Purcarete la TNRS. „Jocuri, vorbe, greieri…”, in rolul principal Constantin Chiriac

Dupa spectacolele de succes care au marcat, in ultimii ani, destinul teatral al Sibiului, Silviu Purcarete revine in luna septembrie cu o premiera pe scena Teatrului National „Radu Stanca” (TNRS), intr-un spectacol care il are in rolul principal pe Constantin Chiriac, directorul TNRS si presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu.
„Fara poezie omenirea si-ar pierde sufletul. Un mare scriitor roman isi incepea, la modul foarte inspirat, poemul astfel: M-atarn de tine poezie/ Ca un copil de poala mumii. Spectacolul Jocuri, vorbe, greieri… este o marturisire ca toti avem nevoie sa visam, sa ne jucam, sa cautam acel loc de la capatul curcubeului, unde nu mai conteaza anii sau ierarhiile sociale, ci doar bucuria de a ne intalni cu marea poezie a lumii. In spectacolul lui Silviu Purcarete, Poezia este la ea acasa, tot asa cum frumusetea, simplitatea si emotia intra intr-un dialog firesc cu publicul de toate varstele. Impreuna cu 17 actori ai Nationalului Sibian, sub bagheta magica a lui Silviu Purcarete, incercam sa realizam un spectacol altfel, in care poezia si jocul fac punte pentru emotia si starea de gratie care vor crea, la fiecare noua reprezentatie, cate un moment special dedicat publicului din fiecare seara”, spune Constantin Chiriac.
„Jocuri, vorbe, greieri…” va avea avanpremiera in 10 septembrie, la ora 19:00, iar premiera in 11 septembrie, la ora 17:00, la Fabrica de Cultura IACM Constructii SA UniCredit, str. Triajului, nr 1-3, Sala „Eugenio Barba”.
Biletele sunt disponibile pe www.tnrs.ro si la Agentia Teatrala din Sibiu, str. Nicolae Balcescu, nr. 17.

Informatii suplimentare despre spectacol
Jocuri, vorbe, greieri…
Regia: Silviu Purcarete

In distributie: Constantin Chiriac, Adrian Neacsu, Ali Deac, Catalin Neghina, Cendana Trifan, Codruta Vasiu, Cristian Stanca, Cristina Ragos, Cristina Stoleriu, Diana Vacaru Lazar, Eduard Patrascu, Emőke Boldizsar, Fabiola Petri, Ioana Blaga Frunzescu, Ioana Cosma, Liviu Vlad, Pali Vecsei, Viorel Rata.

Scenografia: Dragos Buhagiar
Muzica originala: Vasile Sirli
Regizor tehnic: Ovidiu Coca
Sufleur: Sanda Anastasof
Manager proiect: Claudia Maior
Responsabil marketing: Denisa Bar