Teatru si Film

OPEN CALL. Atelier coordonat de artisti din Portugalia

Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu anunta lansarea unei selectii pentru participarea la un atelier coordonat de sase artisti din Portugalia in perioada 16 – 20 iunie. Atelierul este destinat femeilor cu varsta de peste 18 ani, cu sau fara experienta in teatru sau artele spectacolului. Evenimentul este o pregatire pentru spectacolul SET THE TABLE, care este creat in cadrul unui proiect european la care TNRS este partener, Be SpectACTive!, cofinantat de Uniunea Europeana – Programul Europa Creativa si Guvernul Portugaliei – Programul Garantir Cultura. Causas Comuns este sponsorizat de Guvernul Portugaliei – Ministerul Patrimoniului/Directia Generala de Arte.
Atelierul este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, profesie, religie, ocupatie, etnie si celor cu sau fara dizabilitati.
Un grup de femei se aduna pentru a pregati masa impreuna, pentru a construi o masa si pentru a crea imaginea unei intalniri la o masa. Fiecare masa este o piesa a unui puzzle cu diferite povesti nespuse si cuvinte cu insemnatate diferita, precum: foame, casa, intalnire, munca, intimitate, putere, viitor si multe altele. Cate povesti poate sa contina modul prin care un corp se structureaza, sau este structurat, in ceea ce priveste senzatia de foame? O masa este un corp organic. O piesa de mobilier mutanta. Un OZN pe covorul sufrageriei. Cand ne  impartasim povestile,  percepem punctele forte si slabiciunile noastre, bucuriile si vulnerabilitatile, problemele mari si mici pe care la intalnim in viata de zi cu zi. Simtim ca suntem in contact cu noi insine intr-un mod profund. Aceasta este o experienta incurajatoare pentru noi toti”, este mentionat in invitatia pentru atelier.
Unele dintre aceste povesti vor face parte dintr-un spectacol si un documentar prezentate la Lisabona in septembrie 2022, interpretate de catre echipa portugheza si chiar de unele dintre femeile intalnite in cadrul atelierelor.
Persoanele interesate se pot inscrie completand un formular de tipul Google, apasand AICI.
Termenul limita pentru inscriere este 12 iunie, iar participantii selectati de echipa vor fi contactati pe email, cu mai multe detalii despre workshop, in data de 14 iunie.
Acest atelier s-a desfasurat deja in Croatia si Portugalia, iar dupa Romania, va urma in Belgia.