Comunicate

„Pentru mine, muzica e precum natura. Precum gradina. E Dumnezeu”

Personalitate si stil inconfundabile. O voce viscerala, curajoasa, dinamica, impetuoasa ne va impresiona profund duminica seara, la TVR 1. Cantareata si compozitoarea americana Beth Hart este invitata lui Catalin Stefanescu la „Garantat 100%”, pe 12 decembrie, ora 23:00.

„Pentru mine, muzica e precum natura. Precum gradina. E Dumnezeu.

Cand privesti o gradina sau te uiti in ochii copiilor, cand vezi lucruri care n-au fost calcate in picioare si minti care n-au fost inca inchistate, cand totul e in starea sa naturala, minunata, asta e pentru mine muzica, asta e ce poate face ea”, isi explica invitata lui Catalin Stefanescu relatia cu universul muzicii, pe care si ea il desavarseste prin vocea ei viscerala, curajoasa, dinamica, impetuoasa, care atinge, poate, cele mai joase note ale unei voci feminine.

Noua emisiune-eveniment pe care Catalin Stefanescu si echipa sa sunt nerabdatori sa o ofere telespectatorilor TVR este intalnirea cu Beth Hart, cintareata si compozitoare nascuta la Los Angeles, devenita una dintre cele mai apreciate voci ale scenei de blues-rock.
Si asta nu doar datorita colaborarilor cu mari chitaristi, ca Jeff Beck, Slash, Joe Bonamassa, ci mai ales pentru personalitatea sa si pentru stilul inconfundabil care au propulsat-o in atentia iubitorilor de muzica.

Se spune ca vocea ei „opreste timpul in loc” si ca trebuie ascultata live macar o data in viata. Daca in luna august nu ati prins niciunul dintre concertele sustinute de Beth Hart in Romania, o puteti asculta si cunoaste mai bine la „Garantat 100%” pe artista despre care chitaristul si compozitorul blues-rock Joe Bonamassa spunea, inca la inceputul colaborarii lor, ca este „noua Janis Joplin sau Tina Turner”. Duminica, 12 decembrie, ora 23:00, la TVR 1, invitata lui Catalin Stefanescu este unica Beth Hart.

„Intalnirea cu Beth Hart este un moment de mare emotie, datorat onestitatii si autenticitatii cu care aceasta mare artista ne dezvaluie detalii din profunzimea si din intimitatea universului sau personal. Si totul culmineaza cu hotararea artistei de a canta in emisiunea noastra doua piese muzicale. E foarte greu de relatat in cuvinte un asemenea moment. Asteptam sa-l impartasim cu cei care ne urmaresc si carora le multumim pentru sustinerea, increderea si solidaritatea cu care ne onoreaza!”, marturiseste Catalin Stefanescu, prezentatorul si realizatorul „Garantat 100%”.

„Insa muzica clasica are ceva, un mod de a exprima ororile, dar si miracolele, si bucuria vietii” – Beth Hart, la „Garantat 100%”, de la TVR 1

Despre actul compozitiei, colaborarea cu alti compozitori, despre muzica clasica, gen pe care il iubeste mai mult decat pe oricare altul, dar si despre Nina Simone, George Harrison, spiritualitate, credinta, ba chiar si despre anxietate in pandemie si alti demoni… vom descoperi mai multe in dialogul dintre Catalin Stefanescu si Beth Hart, interviu inregistrat pe scena Teatrului Anton Pann din Ramnicu Valcea, in luna august a acestui an.

„Muzica clasica e definitia perfecta a bolilor mintale. De aceea iubesc acest gen de muzica mai mult decat pe oricare altul. Dupa muzica clasica, cred ca in clasamentul meu vine un amestec de blues, jazz si soul. Imi plac si imnurile religioase, muzica country din Virginia… Dar muzica clasica reprezinta o minte cuprinsa de haos. O muzica a unei dinamici vaste. Fie ca e in germana sau in italiana.

Opera germana e preferata mea, dar imi place si opera italiana.

Insa muzica clasica are ceva, un mod de a exprima ororile, dar si miracolele si bucuria vietii. Asa ca nu ma mai satur de ea”, Beth Hart, la „Garantat 100%”. De neratat! Duminica, 12 decembrie, ora 23:00, la TVR 1.

La implinirea a 22 de ani de existenta, emisiunea „Garantat 100%” continua in forta cu un nou sezon. Personalitati de anvergura mondiala povestesc, in exclusivitate pentru „Garantat 100%”, la TVR 1, momente memorabile din vietile si din carierele lor. Wynton Marsalis, trompetistul, compozitorul, directorul artistic al Jazz at Lincoln Center, singurul muzician din lume care a castigat Premiul
Grammy, in acelasi an, atat pentru jazz, cat si pentru muzica clasica, a fost invitatul lui Catalin Stefanescu. Un alt regal al sezonului a fost interviul cu Charlotte Rampling, actrita cu roluri in peste 60 de filme cunoscute in toata lumea, detinatoare a numeroase premii, printre care un César (anul 2000) si Premiul pentru cea mai buna actrita oferit de Academia Europeana de Film.

„In toamna aceasta, in sezonul cu numarul 44, le oferim tuturor celor care ne urmaresc la TVR 1 o serie de intalniri-eveniment, reafirmandu-ne felul de a intelege ideea de televiziune publica. In anul la capatul caruia Televiziunea Romana va implini 65 de ani”, puncteaza Catalin Stefanescu, realizatorul si moderatorul „Garantat 100%”.

Adauga comentariu

Faceți clic aici pentru a posta un comentariu