Comunicate

Pledoarie pentru lectura la TVR

Pledoarie pentru lectura la TVR
•Televiziunea Romana transmite in direct o editie speciala Bookfest 2022
•Vedetele TVR lanseaza campania „Citeste! Fii destept!”

Informatii si interviuri inedite de la Salonul International de Carte Bookfest, organizat de Asociatia Editorilor din Romania, sub egida Federatiei Editorilor din Romania, cu sprijinul Ministerului Culturii si al Ambasadei Japoniei din Bucuresti, vor fi aduse la TVR 2 de Liana Stanciu si Marius Constantinescu, care se vor afla in fiecare zi la fata locului.
Lectura patrunde in viata noastra de la o varsta frageda, ne dezvolta gandirea, imaginata, capacitatea de comunicare si contribuie la formarea si dezvoltarea armonioasa a personalitatii. Mai mult, lectura ne invata sa iubim binele si frumosul, ne imbogateste orizontul cultural si ne ofera exemple de conduita morala. Toate aceste atribute se regasesc si in misiunea publica a TVR, a carui principala preocupare, pe langa informarea corecta si echidistanta, este realizarea si difuzarea de programe educative, culturale si sociale de calitate.

Astept cu nerabdare reintalnirea cu telespectatorii si cu cititorii, in egala masura. Televiziunea Romana reia buna traditie a transmisiunilor in direct de la Bookfest, intr-o serie de emisiuni  coordonata de Bianca Florea. Printre invitatii nostri se numara Yoshi-no Naito, Lidia Bodea, Radu Paraschivescu, Alexandra Rusu, Denisa Comanescu, Luana Schidu, Dan Vidrascu si Ioana Baldea-Constantinescu. A vorbi despre carti, despre educatia continua prin lectura, despre una dintre cele mai frumoase forme de evadare reprezinta o parte definitorie a Televiziunii Publice”, spune Marius Constantinescu.

Programul „Bookfest-Salonul international de carte”, transmisiune directa de la Romexpo, poate fi urmarit la TVR 2:
Miercuri, 1 iunie, ora 17:30 (in reluare joi, 2 iunie ora 7:00);
Joi, 2 iunie, ora 17:30 (in reluare vineri, 3 iunie ora 7:00);
Vineri, 3 iunie, ora 17:00;
Sambata, 4 iunie, ora 17:30.

Intr-o societate in care informatizarea pune tot mai mult stapanire pe activitati, iar lectura se retrage intr-un colt, la „Salonul International de Carte Bookfest” vedetele TVR dau startul Campaniei „Citeste! Fii destept!”, o adevarata pledoarie pentru lectura. Pe intreaga perioada a Salonului International de Carte, la standul Televiziunii Romane va fi amenajat un colt pentru lectura, unde puteti intalni cateva dintre cele mai cunoscute prezente ale postului public. Catalin Stefanescu, Daniela Zeca-Buzura, Marina Almasan, Iuliana Marciuc, Alina Grigore dar si vedetele Stirilor TVR, Radu Andrei Tudor, Stela Popa, Alina Stancu, Andra Soceanu, Teodora Antonescu, Mihai Radulescu, Loredana Iordache si Laura Fronoiu vor citi din cartile preferate si vor raspunde intrebarilor celor curiosi sa descopere culisele programelor TVR.

„Anul acesta la Bookfest o sa fiu un fel de Cenusareasa a cartilor, o sa ma plimb prin cele mai aglomerate standuri, pline de carti si oameni si voi afla ce gen prefera, cat de mult le-a placut ultima carte citita si le voi da premii celor mai inspirati. In plus, o sa fiu in toate locurile in care se intampla ceva important pentru cititorii si privitorii TVR 2, pe tot parcursul editiei din acest an al paradisului cartilor”, spune Liana Stanciu.

Televiziunea Romana a pregatit si un concurs pentru vizitatorii Salonului International de Carte Bookfest, in parteneriat cu Asociatia Editorilor din Romania. In perioada 01-04.06.2022, vizitatorii care raspund corect intrebarilor adresate de jurnalistul TVR, pot castiga unul dintre cele cinci vouchere a cate 100 lei oferite de TVR. Voucherele sunt valabile in perioada 01-05.06.2022 si pot fi utilizate exclusiv pentru achizitionarea de carti in cadrul Salonului International de Carte Bookfest 2022.

Regulamentul concursului se gaseste pe site-ul tvr.ro si la Registratura TVR.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/06/Marius-Constantinescu-1.jpg