Teatru si Film

Premiera „MASS”, o coproductie TNRS – UNTEATRU, in septembrie, la Sibiu

Scena Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu gazduieste, in luna septembrie, premiera spectacolului „MASS”, o coproductie TNRS – UNTEATRU. „MASS”, de Fran Kranz, regia Andrei si Andreea Grosu, ii are in distributie pe Ofelia Popii, Mihaela Trofimov, Richard Bovnoczki si Marius Turdeanu, iar scenografia este semnata de Vladimir Turturica.
Textul e o atenta examinare a durerii, a furiei si a acceptarii. Doua familii care incearca sa se ierte si sa mearga mai departe. Se cauta vinovati, se cauta povesti justificatoare pentru destinul lor, se cauta raspunsuri. Isi indreapta degete aratatoare catre cel din fata pentru a se putea elibera de povara vinovatiei. O masa, patru scaune. Un loc de intalnire pentru cei patru care au fost lasati in urma. O elegie pentru cei mai singuri oameni de pe pamant.
„Acest spectacol este o fericita colaborare intre TNRS si UNTEATRU, alaturi de regizorii Andrei si Andreea Grosu, care au cucerit publicul sibian cu minunatele productii realizate pentru scena noastra. Distributia reuneste actori ai celor doua teatre. De la UNTEATRU ii avem pe Mihaela Trofimov si Richard Bovnoczki, prezenti in cadrul Festivalului International de Teatru, in Domnisoara Iulia, unul dintre cele mai cautate spectacole romanesti ale editiei din acest an. Din partea TNRS, distributia este completata de indragitii actori Ofelia Popii si Marius Turdeanu. Ne dorim ca aceasta coproductie, care deschide seria spectacolelor din toamna, sa fie o noua sansa de a ne bucura de teatru si de a celebra frumusetea de pretutindeni”, a declarat Constantin Chiriac, directorul TNRS si presedintele FITS.
„MASS” va avea avanpremiera in 8 septembrie, ora 19:00, iar premiera in 9 septembrie, ora 19:00, la Fabrica de Cultura IACM Constructii SA UniCredit, str. Triajului, nr 1-3, Sala Lulu.
Biletele sunt disponibile pe www.tnrs.ro si la Agentia Teatrala din Sibiu, str. Nicolae Balcescu, nr. 17.