Comunicate

Premiere si seriale in exclusivitate in GRILA DE TOAMNA a TVR 2

• Din 4 octombrie, productii in premiera la TVR 2: „Ora de stiri”, „Fara prejudecati”, „Luminita de de la miezul noptii” si „Case si idei”;
• Vedetele TVR 2 au pregatit noi sezoane „Castiga Romania”, „Drag de Romania mea”, „Reteaua de idoli”, „Destine ca-n filme”, „Distractiile lui Cazacu” si „Femei de 10, barbati de 10”;
• Actorul italian Gabriel Garko revine cu mini-serii in premiera si in exclusivitate;
• Helena Bonham Carter, Anthony Hopkins si Christopher Reeve sunt doar cativa dintre actorii pe care ii puteti revedea la „Filmul saptamanii” si „Filmul de arta”, iar „Duminica filmului romanesc” va asteapta cu portretele celor mai iubiti artisti si regizori romani. La cererea telespectatorilor revine serialul „Glasul inimii”.
Principalului buletin informativ al zilei devine „Ora de stiri”, din 4 octombrie 2021. De luni pana duminica, de la ora 18:00, programul de stiri – tip magazin, axat pe eveniment si social, cu analize, stiri si informatii ancorate in actualitate va fi prezentat de Stela Popa/Teodora Antonescu. „Ora de stiri” isi propune sa devina o platforma de implicare cetateneasca si va acorda spatii ample proiectelor de voluntariat, de constructie a viitoarelor generatii. Primul buletin informativ al zilei, „Telejurnal”, isi pastreaza ora de difuzare, 12:00, si va fi prezentat de Raluca Arvat/Laura Fronoiu.
Sunt multi oameni singuri. Sunt multe persoane care sufera de nesomn. Sunt multe griji care nu ne lasa sa dormim. Tot ce ne macina peste zi, pare ca se „razbuna” pe noi noaptea. Pornind de la aceste constatari, Luminita Velciu propune, incepand cu 11 octombrie, de luni pana joi de la ora 0:00 o emisiune in premiera, transmisa in direct, „Luminita de la miezul noptii”. Va fi o intalnire interactiva cu telespectatorii, prima productie in regim de podcast din Televiziunea Romana. Fiecare editie va fi un dialog cu cate un invitat care vine sa impartaseasca povesti, experiente personale puternice, lectii de succes, iar in partea a doua se vor primi telefoane in direct.
Pentru cei care doresc locuinta de vis, TVR 2 propune, de luni pana vineri, de la ora 17:30, o serie noua, „Case si idei” (Of Houses and Ideas, Faites comme chez eux – Franta, 2014). Realizatorul Frederic Planchenault ne invita in fiecare episod sa fim musafirii unor pasionati de decoratiuni interioare, care ne deschid usile caselor lor si ne dau idei pe care le putem pune in practica in locuinta noastra. Primul episod va prezenta o artista care amesteca cu eleganta stilurile, dar si un mini-studio amenajat minimalist.
In fiecare sambata, de la ora 9:30, Raluca Avram, Mihai Arsenie si Andrea Nagy spun „Fara prejudecati!” si dovedesc ca dincolo de orice dizabilitate exista speranta, incredere, putere interioara. „Fara prejudecati!” este o emisiune TV facuta cu si pentru persoane cu nevoi speciale si singura emisiune TV din Europa la care lucreaza trei reporteri cu dizabilitati.
Fie ca sunt programe difuzate in timpul saptamanii, sau in weekend, emisiunile TVR 2 vor oferi intregii familii un carusel de emotii si momente speciale dar si acces la scoala. Din 4 octombrie, pentru elevii care se pregatesc de examene, „Telescoala” a pregatit cursuri, de luni pana vineri, pe tronsoanele orare 9:00-10:00 (clasa a VIII-a) si 15:00-16:00 (clasa a XII-a). Noutatea celui de-al patrulea sezon este ca in fiecare dimineata de vineri sunt incluse in orar doua cursuri de dirigentie. Temele abordate: cum ne pregatim pentru examene, conduita, managementul timpului, sau cum facem fata provocarilor din pandemie.
Virgil Iantu da startul celui de-al noualea sezon „Castiga Romania!”, de luni pana joi, de la ora 20:00, iar cu interviuri marca „Reteaua de idoli” revine Irina Pacurariu, in fiecare luni, de la ora 21:00 (reluare vineri, ora 22.00). Din 5 octombrie, in fiecare marti, de la ora 21:00, Iuliana Marciuc a pregatit povesti de viata inspirationale la „Destine ca-n filme”, iar vineri, 8 octombrie, de la ora 20:00, debuteaza „Gala umorului”, sezonul cu numarul 16.
Din 9 octombrie, emisiunea de divertisment „Distractiile lui Cazacu” se va difuza de la ora 17:30, iar Catalin Cazacu le propune telespectatorilor sa-l insoteasca in fiecare sambata la o intalnire cu o vedeta din showbiz-ul romanesc.
Marina Almasan are oaspeti in noul sezon „Femei de 10, barbati de 10”. Emisiunea difuzata in fiecare sambata, de la ora 15:00, propune si o rubrica in premiera: „Copii de nota 10”, prezentata de un copil premiat la festivaluri internationale. Paul Surugiu Fuego isi asteapta fanii, duminica, 10 octombrie, de la ora 15:00, la galele „Drag de Romania mea!”. In premiera, in emisiunea ajunsa la cel de-al saptelea sezon, invitatii vor raspunde unei provocari, un quizz inedit despre cele mai frumoase lucruri din Romania.
Nu vor lipsi sfaturile utile din surse din domeniu in emisiunile „Frati de vita” (sambata de la ora 17:00) si „Romania in bucate” (luni-vineri ora 7.30). Din 10 octombrie, „Pescar hoinar” colinda malurile apelor in sezon aniversar – emisiunea a implinit 18 ani de la prima editie. In fiecare duminica, de la ora 10:00, gazda va fi Stefan Stoica.
TVR 2 a pregatit, de asemenea, o oferta bogata de filme si seriale pentru intreaga familie. Incepand cu 4 octombrie, de luni-duminica, de la ora 19.10, puteti urmari serialul „Glasul inimii”, o poveste emotionanta despre puterea iubirii, dar si despre importanta educatiei.
Sambata, de la ora 20:00, e programat „Filmul saptamanii”, cu actori mari si povesti captivante. Printre titluri amintim: miniseria clasica (in 3 parti) „Ocolul pamantului in 80 de zile”, cu Pierce Brosnan si Peter Ustinov sau seria de filme clasice de aventuri cu Giuliano Gemma: „Africa Express si Safari Express”.
Seara continua, de la ora 22:00, cu mini-serii italiene in premiera avandu-l pe indragitul actor Gabriel Garko in distributie.
Duminica, de la ora 22:00, e seara cinefililor la „Filmului de arta”, cu productii premiate la festivaluri importante, mari regizori si mari actori. Duminica filmului romanesc (de la ora 13:10 si 20:10) a pregatit portretele celor mai iubiti actori si regizori romani, printre care: „Duminica la ora 6” si „De ce trag clopotele, Mitica?”, in regia lui Lucian Pintilie; Printre ecranizarile dupa mari scriitori romani se numara „Cucoana Chirita” si „Chirita in Iasi”, cu Draga Olteanu Matei si seria „Margelatu’” cu Florin Piersic.