Teatru si Film

Premierele lunii decembrie pe Scena Digitala: „Tesatorul de vise – Poveste de Craciun” si „Puricele in ureche”

SONY DSC

Scena Digitala, platforma online de teatru-film a Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), aduce atmosfera de sarbatoare in casele noastre cu cele doua premiere pe care le prezinta in luna decembrie: „Tesatorul de vise” – o emotionanta Poveste de Craciun – si comedia savuroasa „Puricele in ureche”.
Cele doua premiere din decembrie incheie un an in care Scena Digitala a oferit publicului sansa de a urmari unele dintre cele mai apreciate productii ale TNRS, filmate la o calitate exceptionala, alaturi de valoroase spectacole internationale.
„De ani buni, pe scena Nationalului sibian, Tesatorul de vise – Poveste de Craciun se joaca cu casa inchisa. Este un spectacol plin de emotie, care reuseste sa aduca in sufletele noastre frumusetea colindelor si bucuria Craciunului. Acestea au fost motivele pentru care am decis ca in luna decembrie sa oferim, si spectatorilor care ne urmaresc online, sansa de a vedea varianta filmata a acestei productii. Pe de alta parte, comedia Puricele in ureche completeaza in mod fericit oferta acestei luni de sarbatoare, urmand ca din ianuarie 2023 sa aducem noi surprize si daruri spectatorilor Scenei Digitale”, spune Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National „Radu Stanca” si presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu.
Abonamentul lunii decembrie pe Scena Digitala include spectacolele: „Tesatorul de vise – Poveste de Craciun”, „Puricele in ureche”, „Romeo si Julieta”, „Caii cerului”, „RUG”, „Flacara noptii”, „Domnul Ibrahim si florile din Coran”, „Visul unei nopti de vara”, „Macbeth”, „Pardes”/„Gradina Paradisului”.
Spectatorii care aleg abonamentul trimestrial pot urmari: „Tesatorul de vise – Poveste de Craciun”, „Puricele in ureche”, „Romeo si Julieta”, „Caii cerului”, „RUG”, „Flacara noptii”, „Ceea ce ziua datoreaza noptii”, „Tattoo”, „Visul unei nopti de vara”, „Uncanny Valley”, „Necunoscuta cunoscuta”, „Puzzle”, „Macbeth”, „Pardes”/„Gradina Paradisului”, „Hedda Gabler” si „Domnul Ibrahim si florile din Coran”.
Platforma de video-on-demand Scena Digitala, distinsa cu premiul special UNITER, poate fi accesata pe baza de abonament sau bilet individual. Detalii despre bilete si abonamente sunt disponibile pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Informatii suplimentare despre spectacole

TESATORUL DE VISE – POVESTE DE CRACIUN
De: Alexandru Curta si Florin Cosulet
Regia: Florin Cosulet
Coordonare muzicala: Constantin Iridon, Anca Boieriu, Melinda Samson
Cu: Florin Cosulet, Mihai Coman, Cristina Blaga-Tomus, Codruta Vasiu, Ada Bicfalvi, Andrei Dragan, Catalin Haiducescu, Pompiliu Onofrei

Dorinta ancestrala de a colinda in seara de ajun a Craciunului este un sentiment ce nu tine de traditia unei anumite comunitati, ci este un imbold ce vine din filonul fiintei umane, impreuna cu nazuinta de a nu fi singur in aceasta perioada. Intr-o astfel de seara, destinele unor tineri se intersecteaza intr-o gara, loc cu precadere destinat intalnirilor, intersectiilor, bifurcatiilor. Si unul si altul au cate o viata in urma, plina de intalniri, de bucurii, de deceptii, de zambete si lacrimi in aparenta identice pentru toti, dar in realitate diferite pentru fiecare si diferite de fiecare data.
Corul de colindatori: format din studentii Departamentului de Arta Teatrala al Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu

PURICELE IN URECHE
De: Georges Feydeau
Regia: Serban Puiu
Decor: Lia Mantoc, Alin Gavrila
Costume: Lia Mantoc
Muzica: Serban Puiu
Cu: Nicu Mihoc, Pali Vecsei, Adrian Neacsu, Liviu Vlad, Cristian Stanca, Adrian Matioc, Viorel Rata, Florin Cosulet, Catalin Neghina, Mariana Mihu – Plier, Raluca Iani, Cristina Stoleriu, Serenela Muresan, Codruta Vasiu, Cristina Ragos, Arina Ioana Trif, Ali Deac

„Puricele in ureche” impune un teatru de relatii, un teatru in care predomina comicul de situatie. Universul personajelor lui Feydeau este pestrit, viu si mereu in miscare: inalta societate a saloanelor pariziene, doctorul, majordomul incornorat, patronii unui bordel de lux, un spaniol impreuna cu sotia sa, o bucatareasa cocheta, un englez-scotian, toti se perinda de la Casa Chandebise la Hotelul „Motanasul Gentilom” si inapoi, purtati de acelasi carusel al incurcaturilor. Toata lumea fuge dupa toata lumea si, in acelasi timp, toti fug unii de altii. Bretele, scrisori anonime, gelozii, prieteni voluntari, betii, amenintari cu moartea si rasete, toate fac parte din farsa „dulce“ imaginata de Feydeau.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/12/Tesatorul-de-vise-scaled.jpg