Teatru si Film

Premierele lunii mai pe Scena Digitala

Silviu Purcarete si Tokyo Metropolitan Theatre, pe Scena Digitala din luna mai

Scena Digitala, platforma online de teatru-film a Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), ofera abonatilor, in luna mai, o creatie de exceptie a regizorului Silviu Purcarete, realizata la Tokyo Metropolitan Theatre. Spectacolul international nou pe Scena Digitala este „Visul unei nopti de vara”, de William Shakespeare intr-o superba adaptare plina de dinamism semnata de Hideki Noda, in viziunea regizorala a lui Silviu Purcarete.  Premiera lunii este spectacolul „Cerere in casatorie”, in regia lui Robert Raponj, cu Ofelia Popii, Pali Vecsei, si Adrian Matioc.
Pentru luna mai 2022, abonamentul lunar mai include si spectacolele „Doi pe un balansoar”, „Cion: Requiem Of Ravel’s Bolero”, „Tattoo”, „Ceea ce ziua datoreaza noptii”, „Maestrul dansului”, „Trei surori”, „Calatoriile lui Gulliver”, „Conferinta iraniana”.
Platforma de video-on-demand Scena Digitala, distinsa cu premiul special UNITER, poate fi vizionata pe baza de abonament sau bilet individual. Detalii despre bilete si abonamente sunt disponibile pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Mai multe detalii despre noile spectacole

VISUL UNEI NOPTI DE VARA
De: Hideki Noda
Dupa: William Shakespeare
Traducerea Yuushi Odashima
Regia: Silviu Purcarete
Scenografie, design lumini si costume: Dragos Buhagiar
Muzica: Vasile Sirli
Video Design: Andras Rancz
Traducerea in limbile romana si engleza: Mihaela Iusan
Sincronizarea: Malina Popa
Cu: Anne Suzuki, Kie Kitano, Masaki Kaji, Hiroshi Yazaki, Tomohiko Imai, Ryo Kato, Tomoharu Hasegawa, Takashi Yamanaka, Yamato Kochi, Yuichi Tsuchiya, Manabu Hamada, Sakurako Moteki, Kotaro Yagi, Tomohiro Yoshida, Kenji Anan, Shinji Asakura, Toru Tezuka, Haruhiko Jo

Spectacol prezentat in limba japoneza, cu traducere in limbile romana si engleza.

„Oamenii nu se indragostesc de oameni.
Stelele, luna, soarele…
ne inamoram de cuvinte deghizate in pietre.”
„Visul unei nopti de vara” de Shakespeare, intr-o superba adaptare plina de dinamism semnata de Hideki Noda, in viziunea regizorala a maestrului roman, Silviu Purcarete. Geniul romanesc si cel japonez se reunesc, in sfarsit, sub semnul prieteniei!

CERERE IN CASATORIE
REGIA: Robert Raponja
SCENOGRAFIA: Carmencita Brojboiu
CU: Ofelia Popii, Pali Vecsei, Adrian Matioc

Natalia Stepanova cunoaste intortocheatul drum spre casatorie in momentul in care pretendentul sau, Lomov – un personaj ipohondru si suspicios – isi face curaj sa ii ceara mana. In loc ca legatura dintre ei sa se dezvolte intr-o dragoste armonioasa, intre cei doi creste o tensiune care culmineaza cu un adevarat scandal, din cauza faptului ca ei sunt mereu pe pozitii contradictorii. Certurile lor produc, de fapt, suferinta sufleteasca, dar si fizica: bataile inimii lui Lomov sunt mai alerte, simte cum nu-l mai tin picioarele, ochii ii zvacnesc; Natalia sufera de accese de panica.
Petitul devine un razboi al caracterelor, iar absurditatea relatiilor contureaza atat nevoia de inter-relationare, cat si nevoia de dragoste, profund necesara omului.

DETALII DESPRE BILETE SI ABONAMENTE

Abonament pentru 1 luna – 49 LEI
Include 10 spectacole
Abonamentul este valabil de la data activarii lui, prin introducerea codului de abonat in campul AUTENTIFICARE si pana in ultima zi calendaristica a lunii de autentificare.
Spectacolele pot fi vizionate oricand si de oricate ori in perioada de valabilitate a abonamentului.

Abonament pentru 3 luni – 89 LEI
Include 16 spectacole
Abonamentul este valabil de la data activarii lui, prin introducerea codului de abonat in campul AUTENTICARE si pana in ultima zi calendaristica a celei de-a treia luni de autentificare.
Spectacolele pot fi vizionate oricand si de oricate ori in perioada de valabilitate a abonamentului.

Abonament 12 luni – 299 LEI
Include toate spectacolele Scenei Digitale
Abonamentul este valabil de la data activarii lui, prin introducerea codului de abonat in campul AUTENTIFICARE. Perioada de valabilitate se incheie dupa 12 luni calendaristice.
Spectacolele pot fi vizionate oricand si de oricate ori in perioada de valabilitate a abonamentului.

Bilet individual – 30 LEI
Biletul individual este activat in momentul introducerii codului de abonat in campul AUTENTIFICARE in termen de 30 de zile de la momentul achizitiei.
Spectacolul este disponibil pentru 4 ore de la activare si alegerea intervalului de timp pentru vizionare.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/05/cerere-in-casatorie-tnrs-200114-foto-paul-baila-086.jpg