Teatru si Film

Premierele lunii octombrie pe Scena Digitala: “Antisocial” de Bogdan Georgescu si “Quartett” de Heiner Müller.

Premierele lunii octombrie pe Scena Digitala: “Antisocial” de Bogdan Georgescu si “Quartett” de Heiner Müller. Spectacolele oferite cadou abonatilor Scenei Digitale sunt: “Sensul vietii” si “Personajul ce nu poate muri” de Eugenio Barba. Ia-ti cel mai bun loc in sala virtuala!

Scena Digitala, platforma online de teatru-film a Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), ofera abonatilor, in luna octombrie, premierele “Antisocial” de Bogdan Georgescu si “Quartett” de Heiner Müller. Spectacolele oferite cadou abonatilor Scenei Digitale sunt: “Sensul vietii” si ““Personajul ce nu poate muri” de Eugenio Barba. Abonatii platformei vor putea viziona in octombrie cele doua premiere, alaturi de spectacolele: CALATORIILE LUI GULLIVER, MESAJE SPRE UNIVERS, DE CEALALTA PARTE A LUMII, CONFERINTA IRANIANA, ORB DE MINA SI MICI CRIME CONJUGALE.

Platforma Scena Digitala, distinsa anul acesta cu premiul special UNITER, aduce in acest an iubitorilor de arte ale spectacolului peste 30 de spectacole de teatru, teatru-film si filme ale Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu (TNRS). Platforma integrata video-on-demand poate fi accesata pe baza de abonament sau bilet individual. Scena Digitala este de acum si pe Facebook. Te asteptam in comunitatea celor pasionati de teatru-film!

Despre Scena Digitala
Iubitorii de teatru interesati de ofertele Scenei Digitale pot achizitiona bilete individuale, la pretul de 30 de lei, sau pot opta pentru abonament in varianta lunara, la pretul de 49 lei, varianta de trei luni, la pretul de 99 lei, de sase luni, la pretul de 199 lei si de 12 luni la 329 lei.

Abonatii Scenei Digitale primesc lunar cadou, din partea TNRS, spectacole gratuite din repertoriul international. Fiecare dintre aceste spectacole este disponibil doar pe perioada lunii in curs. Astfel, spectatorii care opteaza pentru un abonament lunar vor avea ocazia de a urmari, pe langa toata oferta disponibila a Scenei Digitale, un spectacol gratuit in plus. In acelasi mod, spectatorii care aleg un abonament de trei luni vor putea urmari trei spectacole gratuite, cei care opteaza pentru un abonament de sase luni – sase spectacole gratuite, iar cei care aleg un abonament de 12 luni – 12 spectacole gratuite.

Spectacolele cadou oferite de TNRS nu pot fi vizionate pe baza de bilet individual, acestea fiind destinate doar detinatorilor de abonamente.
Detalii despre bilete si abonamente, pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Despre spectacole

ANTISOCIAL
DISTRIBUTIE: Anton Balint, Cristina Blaga-Tomus, Paul Bondane, Stefan Tunsoiu, Alexandra Serban, Cristian Timbus, Gabriela Pirliteanu
MANAGER PROIECT: Luminita Puiulet
ASISTENT DE REGIE: Vlad Bacalu
DURATA APROXIMATIVA: 1 ora
Spectacol nerecomandat tinerilor sub 15 ani
Sinopsis: Liceu de provincie, anul 2015, Romania. Elevii creeaza un grup secret pe un site de socializare. Profesorii afla, se infiltreaza si demasca. Cu ajutorul unor elevi.
# libertate de expresie # violarea intimitatii # incredere # respect # comment # sistem educational # praf # spatiu public # turnator # calomnie # share # lipsa de profesionalism # spaga # like # invechit # dialog @ orice nivel # cat de departe suntem de pesterile din care am iesit? # hashtag
DATA PREMIEREI: 12 IUNIE 2015 – PREMIERA INTERNATIONALA IN CADRUL FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE TEATRU DE LA SIBIU

QUARTETT
In distributie: Emőke Boldizsar, Daniel Plier, Valentin Spath, Olga Török
Cu participarea Paulei Breuer
Regia: Hunor Horvath
Asistent regie: Paula Breuer
Dramaturgia: Genia Enzelberger
Scenografia: Elöd Golicza
Costumele: Andreea Sandulescu
Video: Andrei Rancz
Muzica: Bence Konya-Ütö si Magor Bocsardi
Spectacolul nu este recomandat tinerilor sub 16 ani.
DURATA APROXIMATIVA: 1H 30MIN

Sinopsis: Barbat si femeie – o relicva a unei lumi trecute
Intr-un joc al travestiurilor ingenios orchestrat de Hunor Horvath, fiecare actor devine pe rand atat Marchiza de Merteuil, cat si Vicontele de Valmont, doua personaje cu un caracter indoielnic, care se bucura sa distruga pe rand, cu aroganta, totul in jurul lor, uzitand de un set de concepte morale interpretate chiar de ei. Nu au indurare nici macar fata de propria persoana, oglindindu-si degradarea fizica unul in celalalt. Sexualitatea a devenit pentru ei un joc de putere in care domina pofta de distrugere. Pentru a putea, totusi, savura pasiunea reciproca, incep un joc de roluri, in care Merteuil ii joaca pe Valmont si pe nepoata virgina, iar Valmont le joaca pe Merteuil si pe matusa pioasa. Acest joc le permite sa exploreze identitatea sexelor, trupurile, controlul si devotamentul, fara a-si strica reputatia in fata lumii. O lume care deosebeste doar conducatorii de supusi si care incurajeaza o batalie intre sexe din care nu va iesi niciun invingator. Cei patru actori se aventureaza in piesa cu doua personaje a lui Heiner Müller, pentru a analiza pasiunea, intr-o lume in care corpurile au devenit politice si oamenii sunt captivi, in contextul unei lumi care a trecut deja prin numeroase declinuri.

Spectacol in limba germana cu traducere in limba romana. Spectacol realizat in parteneriat cu Goethe Institut Bucuresti si Forumul Cultural Austriac Bucuresti si sustinut de IFA (Institutul pentru Relatii Externe Germania). DATA PREMIEREI: 13 martie 2020

Personajul ce nu poate muri
De: Julia Varley
REGIA: Eugenio Barba
Actor: Julia Varley
FILM: Claudio Coloberti
DURATA: 1h 05min
DATA PREMIEREI: 28.11.2019
Spectacol prezentat in limba engleza, cu traducere in limba romana. Spectacol nerecomandat celor sub 12 ani
Sinopsis: Moartea reflecta asupra carierei sale de interpret a domnului Aluna, un personaj care, de 50 de ani, face parte din diverse spectacole ale Odin Teatret. Dl. Aluna ne dezvaluie secretul sau: nu poate muri, ci pur si simplu se transforma. Acesta demonstreaza diferitele transformari prin care a trecut de-a lungul timpului prin dans, poezie, fotografie si filme care evoca intalniri, calatorii, aventuri si peisaje din viata sa indelungata.

Sensul vietii
De Ursula Andkjær Olsen & Odin Teatret
REGIE SI DRAMATURGIE: Eugenio Barba
DRAMATURG: Thomas Bredsdorff
CONSULTANT LITERAR: Nando Taviani
LIGHT DESIGN: Odin Teatret
CONSULTANT LUMINI: Jesper Kongshaug
DECOR: Odin Teatret
CONSULTANTI DECOR: Jan de Neergaard, Antonella Diana
MUZICA: Odin Teatret, cantece traditionale si moderne
COSTUME: Odin Teatret, Jan de Neergaard
REGIE TEHNICA: Fausto Pro
ASISTENTI REGIE: Raúl Iaiza, Pierangelo Pompa, Ana Woolf
DISTRIBUTIE: Kai Bredholt, Roberta Carreri, Jan Ferslev, Elena Floris, Donald Kitt, Tage Larsen, Carolina Pizarro, Fausto Pro, Iben Nagel Rasmussen, Julia Varley Coproducatori:Institutul Grotowski (Wroclaw, Polonia); Teatro de La Abadίa (Madrid, Spania)
DURATA 1h 10min
Spectacol prezentat in limbile daneza, spaniola, engleza, romana, cecena si basca. Nerecomandat celor sub 12 ani
Spectacol dedicat scriitoarelor Anna Politkovskaya si Natalia Estemirova, ucise din cauza atitudinii manifestate impotriva conflictului din Cecenia, „Sensul vietii” urmareste destinul mai multor personaje aflate in cautarea unui miracol care sa le schimbe vietile.

Personajele: o Madona Neagra, vaduva unui ofiter Basc, un refugiat din Cecenia, o femeie casnica din Romania, un avocat danez, un interpret de muzica rock din Insulele Feroe, un baiat din Columbia care isi cauta tatal disparut in Europa, un violonist stradal din Italia, doi mercenari. Actiunea din „Sensul vietii” se petrece in diverse tari din Europa in anul 2031, dupa al Treilea Razboi Civil. Grupuri si indivizi converg, provocandu-se unii pe altii, fiecare avand propriile vise, dezamagiri si sperante.

Un baiat din America Latina soseste, cautandu-si tatal, care a disparut in mod inexplicabil. „Nu iti mai cauta tatal”, ii spun oamenii, care il trimit din usa in usa.
Baiatul nu este salvat de cunoastere sau inocenta. Mai curand, ignoranta recent descoperita il conduce la usa tatalui. Toate acestea se intampla spre uimirea tuturor, care nu mai cred in ceea ce e de necrezut: ca viata unei singure victime este nepretuita, sau ca valoreaza mai mult decat Dumnezeu.