Teatru si Film

Premierele lunii septembrie pe Scena Digitala: „Hedda Gabler” si „Domnul Ibrahim si florile din Coran”

Scena Digitala, platforma online de teatru-film a Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), ofera abonatilor sai, in luna septembrie, doua spectacole prezentate in premiera in spatiul digital. „Hedda Gabler”, de Henrik Ibsen, in regia lui Botond Nagy, o productie a TNRS, este spectacolul romanesc oferit de Nationalul sibian abonatilor sai in aceasta luna. Spectacolul international care poate fi vizionat pe Scena Digitala incepand din 1 septembrie este una dintre cele mai apreciate creatii straine prezente in editia din acest an a Festivalului International de Teatru de la Sibiu: „Domnul Ibrahim si florile din Coran”, o productie Eric-Emmanuel Schmitt & Théatre Rive Gauche.
„Luna septembrie este speciala pentru noi si pentru publicul nostru deoarece aduce o oferta deosebita atat pe scenele de teatru din Sibiu, unde vom prezenta patru premiere, cat si in mediul online, pe Scena Digitala. Este o bucurie pentru noi sa oferim publicului de pretutindeni posibilitatea sa urmareasca in mediul digital productia TNRS „Hedda Gabler”. De asemenea, cei care nu au putut sa il vada pe Eric-Emmanuel Schmitt la Sibiu, in cadrul editiei din acest an a FITS, au sansa extraordinara sa poata urmari online spectacolul prezentat de acest mare scriitor si actor la Sibiu”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al TNRS si presedintele FITS.
Abonamentul lunii septembrie include spectacolele: „Hedda Gabler”, „Domnul Ibrahim si florile din Coran”, „Trei surori”, „Visul unei nopti de vara”, „Uncanny Valley”, „Necunoscuta cunoscuta”, „Puzzle”, „Macbeth”, „Pardes”/„Gradina Paradisului” si „Cerere in casatorie”.
In baza abonamentul trimestrial, pot fi vizionate spectacolele: „Conferinta iraniana”, „Calatoriile lui Gulliver”, „Yellow ”, „Trei surori”, „Maestrul dansului”, „Ceea ce ziua datoreaza noptii”, „Tattoo”, „Visul unei nopti de vara”, „Cerere in casatorie”, „Uncanny Valley”, „Necunoscuta cunoscuta”, „Puzzle”, „Macbeth”, „Pardes”/„Gradina Paradisului”, „Hedda Gabler” si „Domnul Ibrahim si florile din Coran”.
Platforma de video-on-demand Scena Digitala, distinsa cu premiul special UNITER, poate fi accesata pe baza de abonament sau bilet individual. Detalii despre bilete si abonamente sunt disponibile pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Informatii suplimentare despre spectacole:

Hedda Gabler
De: Henrik Ibsen
Regia: Botond Nagy
Scenariul: Botond Nagy, Kali Agnes
Traducerea: Ioana-Andreea Muresan
Decor: Irina Moscu
Costume: Erika Marton
Dramaturgie: Kali Agnes
Visuals: Rancz Andras
Coregrafie: Attila Bordas
Muzica si sound design: Kónya Ütő Bence
Selectie muzicala: Botond Nagy
Light design: Botond Nagy, Erőss Laszló
Asistent regie: Sanda Anastasof
Asistent dramaturgie: Alina Damian
Consultant artistic: Claudia Maior
Cu: Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Ciprian Scurtea, Cendana Trifan, Adrian Matioc, Diana Vacaru-Lazar, Arina Ioana Trif, Cristina Ragos

Hedda Gabler ne ia de mana si ne trezeste la realitate. Ne face cunostinta cu universul care ne inconjoara, dar pe care il negam, fiindca este nu doar urat, ci si dureros.
Temele sunt aceleasi de milenii: complexitatea si fragilitatea relatiilor interumane, blandetea si vulnerabilitatea oamenilor, violenta care se ascunde in vietile noastre de zi cu zi, erosul si manipularea. Pornind de la aceste subiecte, regasim in scena un spatiu atemporal, unde ne putem intalni si confrunta propriii demoni.
Nu exista solutii realiste. Spectacolul este o instalatie technopoetica. Un grup de creatori tineri. Energii proaspete.

Domnul Ibrahim si florile din Coran
Eric-Emmanuel Schmitt & Théatre Rive Gauche

De: Eric Emmanuel Schmitt
Regia: Anne Bourgeois
Cu: Eric Emmanuel Schmitt
Scenografia: Nicolas Sire
Light design: Laurent Beal
Muzica: Jacques Cassard

In Parisul anilor ’60, Momo, un baiat evreu de 12 ani, se imprieteneste cu batranul arab de la bacania de pe Rue Bleue, in incercarea de a fugi de o familie neiubitoare. Dar aparentele sunt inselatoare: dl. Ibrahim nu e arab, Rue Bleue nu e albastra, iar viata obisnuita de zi cu zi nu e asa obisnuita pe cat pare…
Aceasta este povestea induiosatoare si ilara a unui baietel onest si a bacanului arab de pe strada sa. Cum poti fugi de singuratate si de blestemul ghinionului? Cum poti invata sa zambesti? Acesta e o poveste care a cutreierat lumea in lung si in lat, fiind publicata in 50 de tari, pusa in scena in tot atatea limbi, studiata la facultati si in licee. Istoria isi recapata suflul in aceasta piesa interpretata exceptional de autorul sau.

 

DETALII DESPRE BILETE SI ABONAMENTE PE SCENA DIGITALA

Abonament pentru 1 luna – 49 LEI
Include 10 spectacole
Abonamentul este valabil de la data activarii lui, prin introducerea codului de abonat in campul AUTENTIFICARE si pana in ultima zi calendaristica a lunii de autentificare.
Spectacolele pot fi vizionate oricand si de oricate ori in perioada de valabilitate a abonamentului.

Abonament pentru 3 luni – 89 LEI
Include 16 spectacole
Abonamentul este valabil de la data activarii lui, prin introducerea codului de abonat in campul AUTENTICARE si pana in ultima zi calendaristica a celei de-a treia luni de autentificare.
Spectacolele pot fi vizionate oricand si de oricate ori in perioada de valabilitate a abonamentului.

Abonament 12 luni – 299 LEI
Include toate spectacolele Scenei Digitale
Abonamentul este valabil de la data activarii lui, prin introducerea codului de abonat in campul AUTENTIFICARE. Perioada de valabilitate se incheie dupa 12 luni calendaristice.
Spectacolele pot fi vizionate oricand si de oricate ori in perioada de valabilitate a abonamentului.

Bilet individual – 30 LEI
Biletul individual este activat in momentul introducerii codului de abonat in campul AUTENTIFICARE in termen de 30 de zile de la momentul achizitiei.
Spectacolul este disponibil pentru 4 ore de la activare si alegerea intervalului de timp pentru vizionare.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/08/domnulIbrahim-.jpg