Sport

Prima liga din handbalul feminin, cea mai disputata din ultimul deceniu

Liga Florilor MOL se reia la TVR cu cel de-al doilea turneu, gazduit de cele doua arene din Sf. Gheorghe: Sepsi si Kati Szabo. Se vor juca 4 etape in 6 zile, iar cele 32 de meciuri vor fi un prilej bun pentru antrenorii nationalei – Bogdan Burcea si Robert Licu – pentru a definitiva lotul de 18 jucatoare cu care vor ataca Europeanul gazduit de Danemarca si Norvegia.

Cel mai important examen pentru cele 16 echipe participante in Liga Florilor MOL va fi insa testul Covid, pe care participantele trebuie sa-l treaca marti 27 si miercuri 28 octombrie, pentru a putea juca la Sf. Gheorghe. In prima etapa, doua echipe nu s-au putut prezenta din cauza imbolnavirilor cu noul coronavirus, este vorba despre HC Zalau si  ACS Crisul Chisineu-Cris.

„In acest an, prima liga in handbalul feminin se anunta a fi cea mai disputata din ultimul deceniu si asta pentru ca retrogradeaza 4 echipe, iar alte doua merg la baraj. Lupta pentru podium si pentru un loc de cupa europeana este una si mai apriga. In afara de marile rivale SCM Ramnicu Valcea si CSM Bucuresti, sunt cateva echipe care au reusit transferuri spectaculoase si au pretentii mari in noul sezon. Este vorba despre Minaur Baia Mare, Gloria Bistrita, Magura Cisnadie, Gloria Buzau sau Dunarea Braila”, ne pune in tema jurnalistul TVR Dragos Cojocaru, care va comenta alaturi de Dragos Bocanaciu cele sase partide ale etapei a doua a Ligii Florilor Mol pentru telespectatorii TVR.

Din pacate pentru fanii handbalului, vedeta CSM Bucuresti, dar si a nationalei, Cristina Neagu, este urmarita de ghinion. Dupa ce in prima etapa a lipsit din cauza infectarii cu COVID-19, se pare ca nu va putea juca nici in urmatoarele 4 runde. Capitanul tricolorelor s-a accidentat la un antrenament, inaintea meciului din Liga Campionilor cu Bietigheim. Diagnosticul: intindere ligamentul colateral, motiv pentru care nu va putea juca circa 10 zile.

Cele mai tari meciuri din al doilea turneu al Ligii Florilor MOL sunt in direct la TVR 1 si TVR 2 dupa urmatorul program:

TVR 2, joi, 29 octombrie, ora 16:30 – Gloria Bistrita – HC Zalau

TVR 1, joi, 29 octombrie, ora 18:30 – Minaul Baia Mare – Rapid Bucuresti

TVR 2, vineri, 30 octombrie, ora 16:30 – HC Zalau – HC Dunarea Braila

TVR 1, vineri, 30 octombrie, ora 18:30 – Rapid Bucuresti – Gloria Bistrita

TVR 2, duminica, 1 noiembrie, ora 11:00 – SCM Ramnicu Valcea – Minaur Baia Mare

TVR 1, duminica, 1 noiembrie, ora 16:30 – CSM Bucuresti – HC Zalau

TVR 2, marti, 3 noiembrie, ora 16:30 – Rapid Bucuresti – CSM Bucruesti

TVR 1, marti, 3 noiembrie, ora 18:30 – Minaur Baia Mare – Gloria Bistrita.