Antreprenoriat Comunicate

Programul Kidprenor a ajuns in Romania!

Proiectul Kidprenor „Antreprenori mici cu idei mari” reprezinta adaptarea in limba romana a programului international Kidpreneurs, din Statele Unite, creat de fratii Adam si Matthew Toren.

In scurt timp, acesta a ajuns sa fie bestseller in America, si a aparut in numeroase publicatii precum Time for Kids, About.com, CNN etc.

De asemenea, peste 200,000 de copii din intreaga lume au beneficiat deja de acest program, multi dintre ei ajungand chiar sa aiba afaceri de succes. Obiectivul nostru prin acest proiect este sa oferim sansa generatiilor tinere care vin puternic din spate sa inteleaga si interactioneze cu lumea antreprenoriatului si a conceptelor ce stau la baza acestuia, intr-un mod distractiv si totodata practic si educativ. In prima etapa ne propunem sa ajungem la 5000 de copii.  Programul le pune copiilor la dispozitie o carte si un caiet de lucru in format digital, pline de exercitii practice, desene, povesti ale altor copii care au trecut prin experienta Kidprenor si teste interactive, structurate pe o platforma de tip e-learning, astfel incat copilul sa aiba parte de un mediu sigur si distractiv.

Statisticile arata ca numai una din cinci afaceri reuseste sa aiba succes, iar asta se intampla pentru ca antreprenorii nu sunt pregatiti si comit greseli din care nu doar ca nu invata nimic, dar care ii fac sa renunte la ideea de a avea un business.

 50% din business-uri esueaza in primul an, iar 80% dintre ele nu supravietuiesc primelor 18 luni.

“Consideram ca in Romania nu se pune accentul in scoli pe educatia antreprenoriala si financiara, iar parintii poate ca nu dispun de resursele necesare sa ii invete ei pe copii, asa ca ne dorim sa venim cu acest proiect in intampinarea oricarui parinte isi doreste sa ii ofere copilului sau posibilitatile pe care el poate ca nu le-a avut in copilarie. “ – Bogdan Cotiso Nistorica

Kidprenor se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani care isi doresc sa:

  • Invete sa se descurce singuri in viata;
  • Devina independenti emotional si financiar;
  • Cultive aptitudini precum focusul, determinarea, curajul, increderea in sine;
  • Isi transforme visurile in realitate.