Teatru si Film

„Puzzle” – Trofeul pentru cel mai bun spectacol la „Blue Theatre Revolution University Contest” din Constanta

Spectacolul „Puzzle”, in regia lui Ianos Petrascu, o productie a Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, in parteneriat cu Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, a castigat Trofeul pentru cel mai bun spectacol la „Blue Theatre Revolution University Contest” in Constanta.
De asemenea, regizorul Ianos Petrascu a primit Premiul de originalitate in cadrul aceleiasi competitii.
„Blue Theatre Revolution University Contest” este un proiect sub egida Festivalului International de Teatru Independent de la Constanta, organizat de Asociatia Culturala pentru Tineret si Copii Art Theatre, in parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanta, Facultatea de Arte si finantat de Primaria Municipiului Constanta.
Festivalul „Blue Theatre Revolution University Contest” se adreseaza in mod special tinerilor, dar si iubitorilor de teatru, mai ales celor care apreciaza ineditul in artele spectacolului, dar si tuturor celor care apreciaza diversitatea culturala. Scopurile proiectului sunt promovarea culturii si a educatiei. Festivalul s-a desfasurat in perioada 27 august – 3 septembrie 2022 si a avut un caracter competitional. De asemenea, a avut si o sectiune de evenimente – workshop-uri pentru studenti si spectacole tip recital instrument.
„Puzzle” a avut premiera in 26 iunie 2021 si este un spectacol disponibil online si pe Scena Digitala, platforma online de teatru-film a TNRS, distinsa cu premiul special UNITER.

Informatii despre spectacol

PUZZLE
Regia: Ianos Petrascu
Cu: Isabela Haiduc, Andrada Oltean si Constantin Gajim
„Oamenii din culise”: Valentina Moghina, Ada Bicfalvi
Scenografia: Alin Gavrila
Design lumini: Dorin Parau si Nelutu Macrea
Sunet: David Guta
Asistent proiect: Violeta Buduleci
Manager proiect: Luminita Birsan

„Un spectacol in care publicul poate decide cum evolueaza povestea. O productie despre relatii interumane si reguli impuse de societate. Trei povesti in care fiecare isi are propriul adevar. Oare are dreptul cineva sa ii judece?” (Ianos Petrascu)