Cantaretii de opera, mentori in programul Respiram Impreuna, impreuna cu invitatii lor, pun la dispozitia publicului o serie de inregistrari ale workshop-urilor sustinute in sprijinul bolnavilor de Covid-19
In urma solicitarilor venite atat din partea participantilor la programul Respiram impreuna, cat si a celor care nu au putut beneficia de acesta, in perioada 23 aprilie – 16 mai 2021, cantaretii de opera care au sustinut cursurile, ofera o serie de transmisiuni online ale inregistrarilor sesiunilor realizate. Transmisiunile vor putea fi vizionate pe pagina de Facebook a programului Respiram impreuna si pe paginile: Radio Romania Muzical, Radio Romania, Festivalul SoNoRo, Dilema Veche, Corul National de Camera Madrigal si City Doctors.
Calendarul transmisiunilor va cuprinde, in prima parte:
23 aprilie, ora 20:00 – tenorul Marius Budoiu si Dr. Diana Laura Moldovan, pneumolog
26 aprilie, ora 20:00 – soprana Veronica Anusca si Jani Costache – antrenor Pilates si Yoga
29 aprilie, ora 20:00 – soprana Laura Tatulescu si Preasfintitul Parinte Dr. Sofian Brasoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Germaniei, Austriei si Luxemburgului
4 mai, ora 20:00 – soprana Cellia Costea si dirijorul David Crescenzi
5 mai, ora 20:00 – soprana Cleopatra David si kineoterapeut Anda Albutiu
6 mai, ora 20:00 – mezzosoprana Ruxandra Donose si Dr. Domnita Ileana Burcoveanu, Medic Primar, Oncolog (Paris)
7 mai, ora 20:00 – soprana Mariana Colpos si Anca Sigheti, specialist tehnica Alexander
11 mai, ora 20:00 – mezzosoprana Aura Twarowska si Dr. Virgil Musta, Specialist Boli Infectioase, Spitalul Victor Babes din Timisoara
12 mai, ora 20:00 – bas-baritonul Valentin Vasiliu impreuna cu Dan Simule (artist instrumentist trombon) si fizioterapeutul Alexandru Ilie (Restartix)
Proiectul, initiat de mezzosoprana Aura Twarowska, s-a desfasurat in perioada 3 – 18 aprilie 2021 pe platforma Zoom, avand 569 de persoane inscrise.
Unii dintre mentorii programului au trecut ei insisi prin experienta Covid-19 si au impartasit participantilor modul in care au gestionat problema respiratorie si cum si-au redobandit intreaga capacitate pulmonara. In program, au fost prezentate atat activitati special concepute pentru a imbunatati controlul respiratiei, instrumente pentru auto-controlul respiratiei si al anxietatii, cat si exercitii din practica zilnica a cantaretilor.
RESPIRAM IMPREUNA cuprinde exemple de exercitii usoare de respiratie, recitarea unor versuri, abordarea unor fraze melodice simple, dialoguri cu cantareti de opera care s-au recuperat complet dupa Covid-19, intalniri cu medici, profesori si terapeuti.
Cu toate ca programul este gandit ca un sprijin in recuperarea respiratorie a celor afectati de Covid-19, participarea este deschisa tuturor celor preocupati de intretinerea si imbunatatirea functiei respiratorii, in aceasta perioada cu risc maxim de imbolnavire.
„Este o frumoasa initiativa, nu doar utila, ci si binevenita. Foarte multi pacienti care au suferit de Covid-19 raman cu sechele pulmonare si necesita recuperare. Metoda poate face parte dintr-un program complex de recuperare, si este binevenita mai ales persoanelor care nu au acces la aceste programe de recuperare.” Dr. Virgil Musta
Mentorii NU SUNT TERAPEUTI, ci cantareti si profesori de canto romani raspanditi in intreaga Europa: Leontina Vaduva – Paris/ Lausanne, Dr. Ruxandra Donose – Viena, Prof. Univ. Dr. Marius Vlad Budoiu – Cluj-Napoca, Cellia Costea – Atena, Dr. Aura Twarowska si Dr. Daniel Zah – Timisoara, Drd. Teodora Gheorghiu – Lausanne, Laura Tatulescu – München, Conf. Univ. Dr. Mariana Colpos, Dr. Veronica Anusca, Silvia Micu, Dr. Cleopatra David, Valentin Vasiliu – Bucuresti.
Foarte important: Programul nu inlocuieste terapiile de recuperare respiratorie specializate, nici controlul medical si nu reprezinta un serviciu medical. Este un program auxiliar, fiind foarte importanta stransa legatura si controlul medicului curant!
RESPIRAM IMPREUNA s-a desfasurat in parteneriat cu: Radio Romania Muzical, Fundatia de Ajutor Medical Profilaxis, City Doctors Timisoara, Asociatia Dr. Victor Babes Timisoara, a Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie cu acelasi nume.
Proiectul, se subscrie motto-ului „Impreuna vom reusi” lansat de Dr. Virgil Musta si echipa sa in lupta cu Covid-19 si cu consecintele bolii.
Adauga comentariu