Comunicate Educatie

Scoala in pandemie, in dezbatere la „Referendum”. Fizic sau online?

Dupa ce a starnit numeroase reactii cu prima editie a emisiunii de la TVR 1, Mihai Radulescu invita telespectatorii la vot pe un subiect la fel de arzator. „Referendum” se vede in direct la TVR 1, luni, la ora 21:00.

„Sunteti de acord ca, in actualul context pandemic, scolile sa poata decide singure trecerea partiala sau totala in online?” Este intrebarea pe care Mihai Radulescu, realizator si moderator al emisiunii „Referendum” o adreseaza, luni seara, telespectatorilor TVR 1. Dupa o prima discutie pe tema certificatului verde, care a declansat numeroase reactii in mediul online, controversa pe care o abordeaza editia a doua a emisiunii, difuzata in direct pe 18 octombrie, este legata de scoala in valul 4 al pandemiei covid-19.

„E o adevarata furtuna de mesaje si replici in spatiul public, indeosebi in grupurile de parinti de pe retelele sociale, in legatura cu modul in care trebuie reglementata activitatea scolara in momentul de fata. Cat online, cat la clasa, cine trebuie sa ia decizia si in functie de ce. Vom aduce si noi in studio reprezentanti ai partilor aflate in disputa: reprezentanti ai autoritatilor, ai asociatiilor de parinti si de elevi, psihologi, specialisti in domeniu”, anunta Mihai Radulescu.

Telespectatorii sunt invitati sa posteze comentarii si sa adreseze intrebari pentru invitati pe stiriletvr.ro si hotnews.ro, unde, incepand de luni, de la ora 21.00, vor putea si vota DA sau NU, ca raspuns la intrebarea editiei. Evolutia votului va fi prezentata in timpul emisiunii, iar rezultatul il aflam in urmatoarea intalnire cu „Referendum”.

Sondajul demarat in prima editie continua inca pe platforma partenerului media hotnews.ro, iar rezultatul final va fi anuntat luni seara, cand Mihai Radulescu va face cunoscut telespectatorilor si ce urmeaza sa se intample cu voturile exprimate de participantii la „Referendum”.

„Referendum” e una dintre noile productii din grila de toamna a TVR 1, in care o tema de actualitate este sustinuta cu argumente de doua tabere cu opinii contrare si la care telespectatorii participa activ, acordandu-si votul pentru una sau cealalta dintre echipe. Realizator si gazda, Mihai Radulescu, moderator cu experienta, intervine pentru a asigura echilibrul confruntarii. „Referendum” se vede in fiecare seara de luni, de la ora 21:00, la TVR 1, in direct. Romanii din afara granitelor sunt si ei invitati la vot: emisiunea se difuzeaza simultan si la TVR Moldova, iar de la ora 22:50, tot luni, la TVR International.