Comunicate

Serialul fenomen „Doctor Quinn” – vine la TVR 2, din 7 iunie

Productia cu 4 premii Primetime Emmy care i-a adus frumoasei actrite Jane Seymour un Glob de Aur – poate fi urmarita zilnic, de luni pana vineri
„Doctor Quinn”, unul dintre cele mai faimoase si indragite seriale western vine la TVR 2 din 7 iunie si poate fi urmarit de la ora 16:00 – dar si seara. In prima saptamana, el va fi programat de la ora 23:00, urmand ca din 14 iunie, reluarea episodului de la ora 16:00 sa fie difuzata la ora 22.00.
Initial, reteaua CBS a realizat si lansat doar un episod pilot pentru a „testa” interesul publicului pentru o astfel de productie, iar rezultatele au fost peste asteptari. „Doctor Quinn” a fost un succes fulminant inca de la acest prim episod, astfel incat producatorii au decis continuarea sa. Asa se face ca au fost realizate 150 de episoade, pe parcursul a sase sezoane. Curand dupa lansare, succesul si popularitatea serialului a depasit granitele SUA, ajungand in peste 100 de tari in care a rulat. In momentul in care s-a anuntat intreruperea serialului, protestele fanilor au fost atat de vehemente, incat producatorii s-au vazut fortati sa continue actiunea. Solutia lor de compromis a fost sa realizeze alte doua filme care au continuat aventurile lui „Doctor Quinn”.
Din 7 iunie, TVR 2 va difuza atat cele 150 de episoade ale „Doctor Quinn”, cat si cele doua filme care continua actiunea eroilor din serial.
Daca de regula o carte sta la baza unei productii cinematografice sau de televiziune, in cazul de fata a fost exact invers. Succesul extraordinar la public inregistrat de serialul fenomen „Doctor Quinn” a determinat aparitia mai multor carti cu aventurile personajelor din serial. Interesul major poate fi explicat si prin faptul ca, chiar daca actiunea se petrece la jumatatea anilor 1800, subiectele sunt cat se poate de actuale si astazi: rasism, bigotism, medicina alternativa, migratie – toate desfasurate pe fundalul luptei unei femei pentru a se afirma intr-o lume a barbatilor.
Serialul creat de Beth Sullivan ramane unul de referinta nu doar prin problemele actuale, ci si pentru mesajele sale optimiste – pentru ca in „Doctor Quinn” compasiunea, generozitatea, intrajutorarea si curajul eroilor sunt principalele arme in lupta cu problemele aparute.
Protagonistii alesi au si ei o contributie importanta la succesul serialului: Jane Seymour si Joe Lando, actorii care dau viata personajelor Dr. Michaela Quinn si Byron Sully, formand unul dintre cele mai faimoase cupluri de pe micul ecran.
Dincolo de palmaresul impresionant, cu 20 de trofee dintre care 4 premii Primetime Emmy si alte 44 de nominalizari (conform IMDB), serialul „Doctor Quinn” i-a adus lui Jane Seymour un Glob de Aur (in 1996), in timp ce Joe Lando a fost numit „unul dintre cei mai frumosi barbati din lume” (de revista People, in 1993).
Doctor Quinn (DR. QUINN, MEDICINE WOMAN – SUA, 1993-1998)
Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey
In 1867, Michaela Quinn, tanara doctorita si mostenitoarea unei familii bogate din Boston, lasa in urma confortul in care a trait pana atunci si se muta intr-un orasel din Vestul American inca salbatic: Colorado Springs. Entuziasta, plina de bune intentii si dornica sa se afirme intr-o meserie dominata de barbati, Michaela – poreclita “Dr. Mike” – e primita cu suspiciune de localnici, dar reuseste sa-si faca doi prieteni buni: Byron Sully, sustinatorul cauzei indienilor cheyenne, si Charlotte Cooper, moasa satului. Si, de parca adaptarea nu i-ar fi fost suficient de dificila, un incident tragic schimba si mai mult viata Michaelei: muscata de o vipera, Charlotte i-i incredinteaza pe patul de moarte pe cei trei copii ai ei, Matthew, Colleen si Brian. Devenita brusc si mama, si medicul unei comunitati care nu prea are incredere in capacitatile ei, Dr. Mike se inarmeaza cu curaj si optimism pentru a schimba in bine vietile celor din jur.