Comunicate

Sfaturile specialistilor de la CasaVie 5 greseli facute de romani in amenajarea casei

Caminul nostru devine o adevarata provocare atunci cand vine vorba de cum ne dorim sa-l amenajam. Excesul de zel sau pur si simplu lipsa de experienta in amenajari interioare pot transforma conceptul de Casa visurilor noastre intr-un adevarat haos. De la iluminarea slaba la mobilierul care nu se potriveste, Designerul CasaVie.ro a anticipat o parte din greselile pe care romanii obisnuiesc sa le faca, atunci cand isi amenajeaza propria locuinta.
Astfel, specialistii de la Casa Vie afirma ca amenajarea interioara trebuie sa tina cont de nevoile reale ale familiei, de structura acesteia (copii, parinti, bunici) si de stilul de viata.
Una din cele mai frecvente greseli este de a nu tine cont de stabilirea bugetului pentru cumpararea mobilierului dorit. Romanii incearca sa faca totul pe repede inainte si pot opta pentru variante de slaba calitate la un pret ridicat. O asemenea decizie poate aduce probleme atat din punct de vedere al esteticii generale, cat si a functionalitatii obiectelor utilizate. Noi credem ca primul pas pe care trebuie sa-l facem atunci cand ne dorim sa incepem procesul de decorare, este sa ne stabilim bugetul disponibil pentru amenajare. “, declara Bradateanu Denisa, specialist in design interior CasaVie.ro.

   5 greseli pe care le fac romanii atunci cand isi amenajeaza casa

  Mobilier cumparat din impuls.
Multi oameni fac greseala de a cumpara mobilier care nu se potriveste spatiului. Aceasta ar putea fi o greseala foarte vizibila daca toate piesele tale de mobilier sunt prea mari pentru camera in care se afla. Designerul CasaVie, ne sugereaza: “S-ar putea ca incaperea sa fie aglomerata pentru ca nu exista suficient spatiu sau ar putea parea deosebit de spatios, deoarece mobilierul este prea mic pentru camera aleasa. Masoara spatiul pe care il decorezi si masoara mobilierul de care esti interesat sa il cumperi. Asigura-te ca masuratorile se potrivesc.

  Lipsa spatiilor de depozitare.
Atunci cand intreprindem o decorare, de prea putine ori ne gandim si la spatiile de depozitare care sunt atat de necesare intr-o casa. Totul incepe de la a tria lucrurile cu adevarat importante pentru noi si familia noastra. Designerul interior CasaVie.ro recomanda: “Planifica pentru mobilierul pe care il achizitionezi sa corespunda nevoilor de depozitare, atat a hainelor, a seturilor de pat, cat si a incaltamintei si a tuturor lucrurilor necesare unei bucatarii functionale. Tine cont de faptul ca o buna compartimentare a dulapurilor te va ajuta sa fii mai ordonat.

  Alegerea culorilor inchise si reci in spatiile mici.
Designerul CasaVie.ro recomanda: „Camerele intunecoase nu vor face altceva decat sa te oboseasca si mai tare. Culorile reci care absorb lumina sunt recomandate pentru a le integra in spatii mai generoase, cu ferestre mari. Daca iti doresti un spatiu care sa ofere energii pozitive si sa iti transmita sentimentul de acasa, alege cat mai multe surse de lumina. Alternativ, unii oameni achizitioneaza corpuri de iluminat, care sunt prea mari sau prea mici pentru spatiul ales.

  Mobilierul lipit de pereti.
Asezarea mobilierului lipit de perete poate face spatiul sa se simta ca o sala de asteptare. Designer CasaVie: „Deseori tindem sa impingem mobilierul spre peretii camerei. Astfel, se creeaza un efect neplacut de imprejmuire a camerei, ceea ce rezulta ca mijlocul camerei o sa ramana gol, intr-un oarecare dezechilibru. Iti recomandam sa nu asezi chiar toate piesele de mobilier la perete. Insa, alte lucruri la care trebuie sa fiti atenti atunci cand va plasati mobilierul includ proiectarea camerei de zi in jurul televizorului. Evitati sa asezati televizorul intr-o zona a camerei care duce catre iesire. Asigurati-va ca nu puneti mobilierul langa un hol, deoarece ii va impiedica pe oameni sa se miste liber.”

  Vopsirea peretilor inainte de alegerea mobilierului.
„Culorile, modelele, temele si tendintele pot fi un pic subiective. Asigurati-va ca nu vopsiti peretii inainte de a va alege mobilierul. Acest lucru ar putea face dificila gasirea mobilierului potrivit pentru a se potrivi cu vopseaua de pe perete sau ar putea insemna ca nu puteti cumpara piesa de mobilier dorita, deoarece nu se va mai potrivi cu paleta de culori.”, conchide Bradateanu Denisa, specialist in design interior CasaVie.ro.