Teatru si Film

Spectacole sold-out la FITS 2022

„Faust este” primul spectacol sold-out la FITS 2022!

Sibiu, 27 mai 2022 – Primul spectacol la care s-au vandut toate biletele la Festivalul International de Teatru de la Sibiu (FITS) 2022 este „Faust”, impresionanta productie a Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu.
Chiar daca premiera sa a avut loc acum 15 ani, „Faust”, de J. W. Goethe, in regia lui Silviu Purcarete, continua sa seduca iubitorii teatrului din intreaga lume si este primul spectacol sold-out si de la aceasta editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu.
Aflat la cea de a 29-a editie, FITS are loc in acest an intre 24 iunie si 3 iulie, tema din acest an este FRUMUSETE, iar programul si biletele se gasesc pe site: www.sibfest.ro
„Sunt mandru ca, din nou, o productie romaneasca, o productie de aici, din Sibiu, este printre cele mai cautate din programul FITS si in acest an. In acelasi timp, toate biletele se vand ca painea calda si vreau sa multumesc publicului FITS pentru generozitate si pentru deschiderea pe care o arata fata de productii dintre cele mai variate, de la Noh japonez pana la fado, de la circ la concerte in lacasuri de cult, de la actori consacrati la tineri aflati la inceput de drum. Din pacate, salile din Sibiu au o capacitate limitata la cateva sute de locuri, astfel incat cei care amana alegerea spectacolelor pe care sa le vada la FITS ar putea avea surpriza ca nu vor mai gasi bilete”, a spus Constantin Chiriac, Presedinte FITS si Director General TNRS.
La reprezentatia din 2 iulie, biletele la „Faust” sunt deja epuizate, iar spectatorii mai au sansa de a vedea acest spectacol in cadrul FITS doar pe 3 iulie, insa si in acest caz mai sunt foarte putine locuri.
Alte cateva spectacole din programul Festivalului, la care biletele sunt aproape de a se termina, au o scurta prezentare mai jos.

Domnul Ibrahim si florile din Coran, de si cu Eric-Emmanuel Schmitt, propune publicului de la FITS nu doar o intalnire cu doua personaje speciale si remarcabila lor relatie, ci si privilegiul de a asista la acest spectacol in regia si interpretarea unuia dintre cei mai cunoscuti si iubiti creatori ai lumii.

Kiritza sau jocul de-a… – regia, coregrafia si adaptarea libera dupa piesele lui Vasile Alecsandri de Gigi Caciuleanu – are o singura reprezentatie la FITS, pe 26 iunie, iar iubitorii acestui personaj-cult in spatiul romanesc ar face bine sa se grabeasca daca vor s-o intalneasca live pe Kiritza in montarea Nationalului bucurestean!

Casa este o adaptare dupa Maxim Gorki pusa in scena la Teatrul National „Satiricus Ion Luca Caragiale” de catre regizorul Dumitru Acris. Povestea de pe scena are la baza relatia dintre parinti si copii, visele si aspiratiile acestora, dragostea materna, dar si multe dintre provocarile pe care orice tip de relatie le impune. Pe cine suntem in stare sa sacrificam si pentru ce?
O singura reprezentatie, pe 26 iunie.

Seful – spectacolul de la Teatrul Avangardia, in regia lui Ricard Reguant, ii are ca protagonisti pe Serban Pavlu si Cristi Iacob. Subiectul, dar mai ales acest duo de actori foarte iubiti de public, asaza spectacolul pe lista celor mai bine vandute la FITS 2022.

Visul American de la Teatrul de Comedie din Bucuresti este un tur de forta actoricesc marca Tudor Chirila in regia Iarinei Damian. Pe 30 iunie, spectatorii FITS vor ajunge in tara tuturor posibilitatilor cu promisiunea garantata a unui regal teatral.

Clara Haskil – Preludiu si Fuga. Nicio surpriza ca acest spectacol va fi printre primele cu bilete epuizate la FITS 2022. Frumoasa, dar si talentata Laetitia Casta, aduce pe scena Filarmonicii sibiene povestea celebrei pianiste de origine romana. Actrita franceza este insotita pe scena de Isil Bengi, o pianista multi-premiata.

Macbeth este al doilea spectacol de la TNRS care se afla pe lista celor mai bine vandute la FITS 2022. Regizorul Botond Nagy pune in scena celebra piesa a lui William Shakespeare si ne prezinta o viziune unica asupra cuplului Macbeth – Lady Macbeth.