Comunicate

Spectacolele toamnei, la TVR3 -galerie foto-

Din 14 septembrie postul aduce cea mai completa oferta pentru iubitorii de muzica de toate genurile

Toamna 2020 aduce la TVR 3 cea mai mare diversitate de spectacole: de la opera si balet la concerte de muzica clasica si moderna, de la festivaluri de jazz si blues la spectacole folclorice, de la reprezentatii de teatru la evenimente artistice speciale. Productii romanesti sau internationale, transmise in direct sau inregistrat, toate acestea sunt pregatite sa intre in emisie la TVR 3 din 14 septembrie, alaturi de noi emisiuni dar si de noi editii ale programelor traditionale ale postului.

Prima serie de spectacole vine din Austria, din gradina Palatului Schonbrunn. Concertele traditionale sustinute aici in fiecare an sunt acum programate la TVR 3 in fiecare luni si marti noaptea, de la ora 23:00. Miercurea, de la aceeasi ora, este programat concertul Vara magica, iar joia, de la 23:30, este spatiul rezervat celor mai importante momente de la ultima editie a Festivalului de Jazz Ploiesti.

Sambata, de la 22:00, Doru Ionescu va asteapta ca de obicei la Remix, cea mai longeviva emisiune muzicala, iar duminica seara, este rezervata Festivalului International George Enescu: interviurile programate de la 22:00, urmate de cele mai bune concerte – de la ora 23:00.

Ramanem tot in domeniul muzical cu Valentina Baintan si cele doua noi emisiuni ale sale prin care ne propune sa aflam atat legaturile subtile si neasteptate dintre genurile muzicale, cat si pe artistii din spatele partiturilor: interpreti, compozitori, dirijori.

Din 19 septembrie, in fiecare sambata, de la ora 21:00, la MUSIC ®EVOLUTIONinvitatii emisiunii ne explica ce au in comun Johann Sebastian Bach si Lady Gaga, Robbie Williams si Serghei Prokofiev, Celine Dion si Serghei Rahmaninov, sau The Beatles si Beethoven. Cativa dintre cei care au raspuns provocarii inedite sunt: Zoli Toth, Liana Stanciu, The Mono Jacks, Timpuri Noi, trupa FiRMA, Monica Davidescu, Oana Sarbu, Bere Gratis, dirijorul Tiberiu Soare.

Tot o provocare este si cel de-al doilea nou program, 10 la 10 care ne aduce o serie de interviuri neconventionale in exclusivitate pentru TVR 3, realizate cu artisti si personalitati din Romania si din afara tarii. Cum reactioneaza si cum raspund acestia la intrebarile surpriza aflati din 19 septembrie, in fiecare sambata de la ora 21:30 si duminica de la 16:30.

Alaturi de spectacole si programe noi, emisiunile traditionale ale postului revin si ele cu noi editii: Vizual (cu Marius Constantinescu in fiecare sambata, de la 20:30), Drumul lui Lese (cu Grigore Lese in fiecare joi de la ora 21:00), A doua emigrare (duminica de la ora 13:00), Cantec si Poveste (de luni pana sambata, de la ora 19:00).

Ca si pana acum, TVR 3 ofera telespectatorilor filme artistice in fiecare sambata de la ora 23:00 si spectacole de teatru in fiecare duminica de la ora 20:00.