Comunicate

Stafeta artistica a familiei Patrichi este dusa mai departe!

Face parte dintr-o familie plina de artisti faimosi, al caror nume il duce mai departe cu mandrie. Bianca Patrichi este nepoata actritei Gina Patrichi, dar si a unui alt mare nume cunoscut in lumea artistica, coregraful Cornel Patrichi. Se pare ca talentul in domeniul artistic mostenit de Bianca i-a creionat tinerei drumul in viata.

Frumoasa Bianca Patrichi are aparitii atat in filme, cat si in emisiuni de televiziune si videoclipuri muzicale. A dansat pe mari scene de opera sau teatru si este in distributia celor mai de succes musicaluri romanesti. Tot ea e cea care ne va insenina chiar si diminetile mohorate si ne va transmite din energia ei molipsitoare, in noul program matinal de la TVR 1. Bianca va prezenta, din 19 octombrie, la Cu capu-n zori, informatiile meteo, dar ne va si activa prin miscare sanatoasa: dans, yoga-pilates, stretching, zumba, aerobic.

Tanara cu chip de papusa este artist independent, dar si profesor si coregraf la Casa de Balet Bucuresti, unde tine cursuri de dans contemporan si jazz atat cu copii incepatori sau avansati, cat si cu adulti. In 2018, a castigat premiul coregraful anului 2018 la unul din concursurile la care a participat cu elevii sai.  Bianca Patrichi a avut primul contact cu dansul la Palatul Copiilor, la varsta de numai 3 ani: „imi amintesc ca tata se chinuia sa ma invete sa tin ritmul… Mai apoi, tot el a fost acela care a observat inclinatia mea pentru dans si m-a inscris la Palatul Copiilor, unde am invatat si dansat o perioada lunga de timp”. Dupa niste ani, Bianca a devenit absolventa a Liceului de coregrafie „Floria Capsali”, Bucuresti si licentiata UNATC, sectia coregrafie. In timpul liceului, a fost olimpica la dans clasic si la dans contemporan.  Si tot Bianca a dansat pe scena Operei Nationale Bucuresti, in spectacole precum ,,Liliacul”, „Corsarul” si „Baiadera”, in „Depeche Dance” la Teatrul Odeon, in „Rebecca”, unde a lucrat cu unul dintre cei mai mari coregrafi din Budapesta, Akos Tihanyi, ca asistent coregraf si dansator, in „Maria de Buenos Aires” si „Romeo si Julieta”, de la Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian”. De asemenea, Bianca face parte din ansamblul de balet al musical-urilor „Mamma Mia!”, “We Will Rock You” si „My Fair Lady”. Timp de 5 ani a colaborat ca asistent de coregrafie si dansator la unele dintre cele mai cunoscute emisiuni tv precum „Romania Danseaza”, „X Factor”, „Te Cunosc De Undeva” si “IUmor” si a fost concurenta la „Romanii au Talent”.

A mai avut colaborari coregrafice atat pentru filme romanesti, cat si pentru productii cinematografice internationale si numeroase prezente in videoclipuri muzicale. De curand, de cand pandemia ne-a tinut mai mult in casa, Bianca si-a descoperit si pasiunea pentru montaj video, imbinand astfel simtul muzical cu ritmul cinematografic. Din 19 octombrie, un nou capitol se deschide pentru Bianca Patrichi, care, alaturi de o echipa de prieteni nonconformisti si plini de idei, ne da intalnire de luni pana vineri, Cu capu-n zori, la TVR 1, pentru o portie zilnica de sanatate si informatii meteo.