Comunicate Medicina

Stam prea departe de energiile Pamantului si de lumina Soarelui, iar sistemul nostru imunitar sufera!

Grounding sau earthing reprezinta o tehnica terapeutica moderna, care implica desfasurarea unor activitati care ne “impamanteaza” sau ne reconecteaza energetic cu pamantul.

Aceasta conductivitate electrica functioneaza ca un mijloc de aparare a sistemului imunitar, exact in acelasi mod in care o fac antioxidantii. Printre cele mai cunoscute terapii de tip earthing, amintim: mersul cu picioarele goale, relaxarea totala pe iarba sau chiar scufundarea in apa.
In acelasi timp, doctorul Vanessa Youness, fondatorul Clinicii YOUness, specializata in terapii naturiste, afirma ca terapiile de tip grounding sau earthing sunt folosite de foarte multe ori pentru afectiunii precum: oboseala cronica, durerile cronice, anxietate sau depresie, tulburari de somn sau chiar boli cardiovasculare. “Multe studii au demonstrat ca, intr-adevar exista beneficii reale ale grounding-ului asupra sanatatii fizice, in special atunci cand vorbim de fluxul sanguin, care determina fluiditatea celulelor rosii, care au un rol esential in stabilirea gradului de sanatate cardiovasculara. Totodata, prin aceasta metoda pot fi reduse durerile musculare, dar contribuie si la starea generala de spirit, avand un efect vindecator asupra starilor de anxietate sau de depresie. Putem exersa zilnic grounding-ul, facand o plimbare de cel puțin 30 de minute prin iarba, continuand cu inca 30 de minute de relaxare totala direct pe iarba. De asemenea, scufundarile in apa ne fac foarte mult bine, deoarece si apa are proprietati asemanatoare pamantului”, declara doctorul Vanessa Youness.