Evenimente

TAMTAM FESTIVAL – arta si cultura dau sens Brasovului, orasului din inima tarii

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua editie are loc in Brasov, intre 11 si 12 septembrie 2020.

TAMTAM Festival isi propune vitalizarea spatiului urban prin arta, transformand orasul, cu spatiile sale publice, intr-o ampla scena culturala. Fiecare oras traieste prin oamenii sai. Desi exista o serie de limitari, in acest context diferit, ele devin oportunitati de re-intalnire in spatiul urban. Re-definirea spatiilor publice prin intermediul artistilor si prezentarea lor catre public, intr-o maniera creativa, autentifica rolul de liant, pe care arta il are in Brasov.

TAMTAM Festival, printr-un discurs sincer, invita publicul sa fie parte din fiecare reprezentatie desfasurata in aer liber, in spatii inedite, fie pe stadion, in piatete sau direct in strada. In universul nelimitat, construit de cele 5 arte, publicul va descoperi orasul prin arta, cu vulnerabilitate, putere si armonie. Timp de 2 zile, artistii se vor sincroniza cu fiecare spectator in parte, iar inimile unor oameni cunoscuti sau complet necunoscuti vor face #TamTam in orasul din inima tarii. Peste 70 de artisti vor sustine mai mult de 30 de reprezentatii de muzica, teatru, dans, film si arte vizuale.

Accesul este gratuit, in limita locurilor disponibile, iar masurile de siguranta ce se impun, in contextul actual, vor fi respectate.

Ioan-Dragos Dimitriu, directorul artistic al festivalului, a declarat: „Prin aceste evenimente organizate aducem in Centrul Vechi al orasului un pic de „culoare” pentru sufletele oamenilor. Anul acesta artistii vin exclusiv din Romania, tocmai in ideea de a sprijini scena culturala a tarii. Asteptam vizitatori din intreaga tara la Brasov, intr-un demers menit sa scoata emotiile in strada. TAMTAM este despre a ne bucura impreuna de viata aceasta minunata”.

Horia Mihail, directorul general si initiatorul festivalului a declarat: „Brasovul, inima tarii, va continua sa bata cu putere din punct de vedere artistic si in 2020, ca urmare a sprijinului primit din partea comunitatii artistice si a iubitorilor de cultura. Dorim sa construim din nou o scena si sa lasam emotiile artistilor si bucuria spectatorilor sa se manifeste liber, respectand intru totul masurile de siguranta impuse”.

Editia de anul acesta a festivalului va aduce pe scena exclusiv artisti din Romania, Compact, byron cu MUSE Quartet, The Jazzy Jo Experiance, Horia Mihail, Filip Papa, Ionut Bogdan Stefanescu, Tango Trio Bucharest, multi tineri artisti brasoveni, Teofil Mihailescu, Unveiled.ro, Valentin Serban, Fallen Angel si multi altii.

Informatii de acces:

Festivalului incepe vineri si sambata, de la ora 13:00, si se termina la ora 22:00, respectiv 23:00. Reprezentatiile vor avea loc pe stadionul Colegiului National Andrei Saguna (scena principala), la Bastionul Tesatorilor (teatru), la galeria KronArt (concerte muzica clasica), in spatiul din fata Centrului Cultural Reduta, in Piata Brassai si pe terasele catorva localuri de pe strada Republicii, unde isi vor face aparitia artisti solo si duete.

La scena mare de pe Arena Colegiului National Andrei Saguna va fi permis accesul a maximum 500 de persoane, conform normelor in vigoare de la ora actuala. Aici vor fi amplasate scaune la o distanta de 1,5 m unul fata de celalalt. La Galeria KronArt este permis accesul a 40-50 de persoane. Concertele se vor desfasura cu geamurile deschise, pentru a inclde si o auditie stradal. La Bastionul Tesatorilor este permis accesul a 100 de persoane, in timp ce in Piata Brassai vor putea participa la eveniment maximum 200 de persoane.

Fiecare scena va fi semnalizata si perimetrul acesteia delimitat, iar accesul se va realiza in sensuri diferite. La intrare, persoanele pot vor primi masca la cerere, iar solutiii de igienizare, sunt puse la dispozitie de organizatori. Tot procesul va fi supravegheat de 50 de voluntari si de reprezentanti ai autoritatilor locale, care se vor asigura de respectarea tuturor masurilor de siguranta.

Mai multe detalii pe www.tamtamfestival.ro